Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Jokerit löylytti KHL-jättiläistä tennislukemin – Pietarin SKA jäi nollille kärkikamppailussa

Jokerit iski toisessa erässä viidesti.

Jokerit murskasi Pietarin SKA:n
Hinni Hirvonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Jääkiekon KHL:ssä Jokereiden joulukuun vahva vire sai jatkoa, kun se kukisti kärkikamppailussa Pietarin SKA:n 6–0.

Avauserä tahkottiin maaleitta, mutta toisessa erässä Jokereiden maalihanat aukesivat ja helsinkiläiset iskivät peräti viidesti.

Brian O’Neill aloitti maalikarkelot ajassa 24.59. Jokerit riisti kiekon omalla siniviivalla ja O'Neill pääsi ampumaan suoraan Jesse Joensuun syötöstä kauden 18:nnen osumansa. Kapteeni Peter Regin vei kotijoukkueen 2–0-johtoon reilun puolen tunnin pelin jälkeen Tommi Kivistön tarjoilusta.

SKA:n valmennus pyrki kääntämään kaikki kivet Jokereiden osuman hylkäämiseksi, ja videolta etsittiin pitkään mahdollista korkeaa mailaa. Sitä ei kuitenkaan minuuttien tarkastelun jälkeenkään löytynyt ja peli jatkui Jokereiden 2–0-johdossa.

Steve Mosesin yksilösuoritus päättyi lopulta Jokereiden 3–0-osumaan reilut kolme minuuttia edellisestä.

Regin pääsi iskemään toistamiseen SKA:n epäonnistuneen purun seurauksena, ja kapteeni löi kiekon maalin edestä pelaajasumasta ylivoimalla verkkoon. Minuutti 20 sekuntia myöhemmin Jokereiden maalilaulu pärähti ilmoille jo viidennen kerran illan aikana. Tällä kertaa ylivoimaosumasta vastasi kauden kahdennellatoistaan Mikko Lehtonen. Viisi maalia riitti Aleksei Melnitshukille, joka sai tehdä tilaa Magnus Hellbergille.

Päätöserässä myös Hellberg joutui antautumaan kertaalleen, kun Alex Grant iski neljä minuuttia ennen päätössummeria taululle historialliset 6–0-lukemat. KHL-jätti ei ole koskaan aiemmin historiassa hävinnyt yhtä tylyin lukemin.

Ottelun osumat näet jutun kuvaa klikkaamalla. (Kuvalähde: Viasat)

Toisessa päässä Janis Kalnins piti maalinsa puhtaana, joten Jokerit jätti läntisen konferenssin kakkosen maaleitta ja pisteittä. Jokereiden peli on viime aikoina kulkenut hyvin, ja joulukuussa joukkue ei hävinnyt yhtään ottelua varsinaisella peliajalla.

Juttua muokattu 21.11: Jokereiden kuudennen maalin tekijäksi korjattiin Alex Grant.

Lue myös:

Jokerit päätti vuosikymmenen voitokkaasti, Petri Kontiola iski kahdesti

Sotshi upotti Jokerit jatkoajalla – "He tekivät tehokkaasti maaleja"

Suosittelemme