Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Larmi nostettiin farmin farmista NHL-joukkueen mukaan maalivahtikollegan nolon kömmähdyksen vuoksi – myös MM-sankari Lankinen sai kutsun ylös

Maalivahti Emil Larmi, 23, on nostettu NHL-joukkue Pittsburgh Penguinsin mukaan ECHL:stä. Myös maalivahti Kevin Lankinen on nostettu Chicago Blackhawksin mukaan.

Emil Larmi
Emil Larmi oli HPK:n suuri sankari, kun joukkue voitti Suomen mestaruuden viime keväänä. Kuva: Tomi Hänninen
Kirsi Teiskonlahti
Avaa Yle-sovelluksessa

Jääkiekon NHL-joukkue Pittsburgh Penguins on nostanut maalivahti Emil Larmin joukkueen mukaan.

Penguins kutsui jo aiemmin AHL:stä maalivahti Casey DeSmithin NHL-joukkueen mukaan. Larmi vei kuitenkin hänen paikkansa, koska DeSmithin passi on kadoksissa, eikä hän päässyt matkustamaan Pittsburghiin.

DeSmith dedytoi NHL:ssä kaudella 2017–18. Viime kaudella hän oli täysin NHL-joukkueen mukana. Hän pääsi pelaamaan 36 ottelussa. Tällä kaudella DeSmith aloitti kautensa AHL:stä, eikä ole päässyt vielä Penguinsin maalille.

Penguinsin molemmat NHL-maalivahdit ovat kunnossa, mutta joukkue jätti Tristan Jarryn Pittsburghiin, kun Penguins matkusti Montrealiin lauantain peliä varten. Syy tälle on, että joukkue pelaa heti sunnuntaina iltapäivällä kotiottelun Florida Panthersia vastaan. Penguinsin johto halusi näin säästää Jarrya, jotta hän on sunnuntain peliä varten hyvässä vireessä.

Alkukauden aikana Larmi on pelannut viisi ottelua AHL-joukkue Wilkes-Barre/Scranton Penguinsissa. Vuodenvaihteessa hän on torjunut sarjaporrasta alempana Wheeling Nailersissa neljä ottelua torjuntaprosentilla 95,9.

Larmi torjui HPK:n Suomen mestaruuteen viime keväänä. Tämän jälkeen hän teki kaksivuotisen NHL-sopimuksen Pittsburgh Penguinsin kanssa.

Vuonna 2016 Larmi voitti nuorten MM-kultaa.

MM-kultasankarikin sai kutsun ylös

Myös maalivahti Kevin Lankinen on saanut kutsun NHL:ään Chicago Blackhawksin mukaan. Lankinen nostettiin Blackhawksin mukaan, sillä NHL-joukkueen maalivahti Robin Lehner kärsii polvivammasta.

Lankinen on pelannut alkukauden aikana 15 ottelua AHL-joukkue Rockford IceHogsissa torjuntaprosentilla 90,5. Hänet valittiin vastikään AHL:n tähdistöotteluun.

Viime keväänä Lankinen torjui Leijonat sensaatiomaiseen MM-kultaan. Tämän jälkeen hän solmi vuoden NHL-sopimuksen Blackhawksin kanssa.

SM-liigassa Lankinen on edustanut HIFK:ta. Vuonna 2016 hän saavutti SM-hopeaa ja keväällä 2018 SM-pronssia.

Muokattu 4.1.2020 kello 18.57: Lisätty tieto Kevin Lankisen NHL-kutsusta.

Lue myös:

NHL-sopimuksen tehneen Emil Larmin tarinasta löytyy mieletön yksityiskohta – sai neljä vuotta sitten käänteentekevän mahdollisuuden, kun ketään muutakaan ei löytynyt maalille

Valtava takaisku Tapparalle: mestarimaalivahti Emil Larmi siirtyykin NHL-jäille

Suosittelemme