Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Logomon sillan pääkannattimet nousevat tällä viikolla – vaativa urakka on senttipeliä

Työ alkaa valmistelulla ja varsinainen nostotyö tehdään perjantai-iltapäivästä alkaen.

Logomon keskeneräinen silta
Kuva: Rosa Huuska / Yle
Eino Kossila
Avaa Yle-sovelluksessa

Logomon sillan pääkannattimien nostotyö alkaa tällä viikolla. Työ alkaa noston valmistelulla alkuviikosta. Varsinainen nostotyö tehdään perjantaina iltapäivästä alkaen

Turun rakentamispäällikön Kimmo Suonpään mukaan kyseessä on erittäin vaativa nostotyö, kun useampi nosturi nostaa suuret pääkannattimet sillan tukitornien tasalle.

Kannatinta pidetään paikallaan nostureilla niin kauan että se on hitsattu kiinni. Sitten kannattimien ympärille tehdään rakennustelineet josta käsin siltaa viimeistellään.

Vaativaa urakkaa on valmisteltu pitkään ja esimerkiksi liian kova tuuli estäisi nostotyön.

Suonpään mukaan liikkumavaraa operaatiossa on todella vähän. Pääkannattimien ja vastakappaleen väliin jää vain muutamia senttejä.

Kannattimia nostetaan kahtena viikonloppuna

Tällä viikolla sillan tukitorneille nostetaan Ratapihankadun puolella kaksi pääkannatinta. Työ alkaa perjantaina kello 16 ja sitä jatketaan kunnes ensimmäinen kannatin on kiinnitetty. Sen jälkeen seuraava kannatin kiinnitetään lauantaina.

Seuraavat kaksi pääkannatinta nostetaan ja kiinnitetään Logomon puolella siltaa 18.1. alkaen. Silloin paikalleen nostetaan urakan suurin, 50 metriä pitkä ja 150 tonnia painava pääkannatin.

Työhön on lisäksi varattu vielä yksi lisäviikonloppu kovan tuulen tai muun viivytyksen varalta.

Suosittelemme