Hyppää sisältöön

Evakkopatsaan rakennus alkoi Lahden Hennalassa

Vääntöä aiheuttanut evakkojen muistopatsas nousee Hennalaan ensi syksyksi. Lahden Karjalaseura on vetänyt patsashanketta itsenäisesti sen jälkeen, kun sillä menivät sukset ristiin kaupungin kanssa.

Patsas on tarkoitus paljastaa vuoden 2020 marraskuussa. Kuva: Juha-Petri Koponen / Yle
Raisa Autio

Lahden Hennalassa on aloitettu evakkopatsaan perustusten rakentaminen. Hennalan entiselle kasarmialueelle Komentajapuistoon nousee valtakunnallinen muistomerkki evakoiksi joutuineille.

Lahden Karjalaseura on saanut koottua patsasta varten muutamia kymmeniä tuhansia euroja, mutta rahaa tarvitaan vielä lisää.

Patsashanke etenee patsastoimikunnan puheenjohtajan Raimo Koukosen mukaan hyvin, vaikka kaupungilta ei saada tukea.

Evakkopatsasta puuhannut toimikunta ajautui ristiriitaan Lahden kaupungin kanssa, kun kaupunki olisi halunnut kilpailuttaa patsaan, mutta toimikunta ei.

Havainnekuva evakkopatsaasta. Kuva: Evakkopatsas-toimikunta

Rahaa patsaan pystyttämiseen on saatu lähinnä säätiöiltä ja yrityksiltä. Raimo Koukonen uskoo, että rakennustöiden aloitus saa rahoittajia liikkeelle ja koko tarvittava summa – noin 160 000 euroa – saadaan kasaan.

Patsas on tarkoitus paljastaa vuoden 2020 marraskuussa samaan aikaan, kun Lahden Karjalaseura viettää 80-vuotispäiväänsä.

Korjattu 7.1.2020 klo 13:52. Aiemmin jutussa luki, että patsaan hinta olisi 60 000, kun se on todellisuudessa 160 000 euroa.

Rahaa patsaan pystyttämiseen on saatu lähinnä säätiöiltä ja yrityksiltä Kuva: Juha-Petri Koponen / Yle

juttuun korjattu 24.8. klo 14.00 Raimo Koukosen nimi

Suosittelemme sinulle