Hyppää sisältöön

Poliisiammattikorkeakoulun opettajalle luetaan syytteet hyväksikäytöstä – epäasiallisen käytöksen on epäilty jatkuneen vuosia

Ylikonstaapelia vastaan on nostettu syytteet myös virkavelvollisuuden rikkomisesta. Opettaja on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.

Tulevia poliiseja opettanut ylikonstaapeli on syytettynä seksuaalirikoksista Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Kuva: Tiina Jutila / Yle
Antti Palomaa

Pirkanmaan käräjäoikeus aloittaa poliisiammattikorkeakoulun opettajaa koskevien seksuaalirikossyytteiden käsittelyn tiistaiaamuna. Ylikonstaapelia vastaan nostetut syytteet koskevat seksuaalisia hyväksikäyttöjä, seksuaalista ahdistelua ja virkavelvollisuuden rikkomista.

Poliisiammattikorkeakoulu teki opettajasta rikosilmoituksen kevättalvella 2019. Opiskelijat kertoivat opettajan epäasiallisesta käytöksestä, jota on ollut sekä opetustilanteissa että vapaa-ajalla.

Epäillyt tapaukset ovat kohdistuneet opiskelijoiden lisäksi henkilökuntaan. Epäiltyjen rikosten uhreja on seitsemän.

Voimankäyttöä opettanut ylikonstaapeli on työskennellyt Poliisiammattikorkeakoulussa vuosia. Epäilyjen vuoksi hän on ollut pidätettynä virasta. Opettaja on kiistänyt syytteet.

Poliisiammattikorkeakoulun rehtori Kimmo Himberg kertoi Ylelle marraskuussa 2019, että osa teoista on tapahtunut vuosia sitten ja ehtinyt vanhentua rikosoikeudellisesti. Himbergin mukaan kaikki epäiltyjen seksuaalirikosten uhrit ovat naisia.

Poliisi määräsi esitutkinta-aineiston salassa pidettäväksi.

Poliisiammattikorkeakoulu toimii Tampereen Hervannassa.

Lue lisää:

Poliisiammattikorkeakoulun opettajaa vastaan nostettu syytteitä seksuaalisista hyväksikäytöistä ja ahdistelusta

Poliisiammattikorkeakoulun opettajaa epäillään opiskelijoiden seksuaalisesta ahdistelusta – juttu etenee syyteharkintaan

Poliisiammattikorkeakoulun miesopettajaa epäillään useasta seksuaalisesta ahdistelusta: "Sekä oppitunneilla että vapaa-ajalla"

Suosittelemme sinulle