Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Hakola ja Kyllönen lähtevät kokonaistilanteen kärkisijoilta Suomen cupin pistejahtiin Vantaalla

Hiihdon Suomen cup jatkuu tänään Vantaalla, jossa hiihdetään perinteisellä naisten 5 kilometrin ja miesten 10 kilometrin kilpailut.

Ristomatti Hakola
Ristomatti Hakolalla on Vantaalla hyvät mahdollisuudet repiä kaulaa pisteissä Iivo Niskaseen, joka jättää päivän kisan väliin
Eren Gürler
Avaa Yle-sovelluksessa

Suurimmat maajoukkuetähdet Iivo Niskanen ja Krista Pärmäkoski ovat jääneet Vantaan kisoista pois, mutta kovatasoinen Suomen cupin kilpailu on silti odotettavissa. Sekä miesten että naisten puolella on mukana monta maajoukkuehiihtäjää, jotka taistelevat voitosta.

Miesten selkein ennakkosuosikki on Ristomatti Hakola, joka johtaa Suomen cupin kokonaistilannetta kolmen osakilpailun jälkeen. Jämiläisen otteet ovat kuitenkin viime kilpailuissa olleet alavireiset, joten kokonaiskipailussa kolmatta sijaa pitävä Juho Mikkonen on myös syytä nostaa voittajasuosikiksi. A-maajoukkueesta mukana on myös Lauri Vuorinen, ja haastajaryhmästä Verneri Suhonen, joka hiihti Dresdenin sprintissä parhaan maailmancup-sijoituksensa ollen 18.

Naisten matkalla mielenkiinto kohdistuu muun muassa Eveliina Piippoon, joka avaa kautensa kotimaassa. Piippo avasi kautensa Skandinavia-cupissa Norjassa toissa viikonloppuna ja on harjoitellut syksyn Denverissä, Yhdysvalloissa. Myös Laura Monosen nimi löytyy starttilistalta. Monosen tulokset ovat olleet kauden alussa heikkoja, mutta hämeenlinnalainen odottaa parempaa.

– Davosin jälkeen lepäsin ja sen jällkeen olen treenannut. Toivotaan, että tänään lähtee menemään parempaan suuntaan, Mononen kertoo.

Maajoukkueen A-ryhmästä mukana ovat myös Anita Korva, Johanna Matintalo ja Anne Kyllönen. Kyllönen on tällä hetkellä Suomen cupin kokonaistilanteessa kärjessä kymmenen pisteen erolla ennen Monosta.

Kisoja voit seurata Ylen TV2:lla ja Areenasta klo 18 alkaen.

Lue myös:

Iivo Niskanen jää pois Vantaan Suomen cupista – mukana maailmancupissa viikonloppuna

Hiihdon Suomen cupissa Vantaalla ei paljoa lunta näy, mutta kisalatu vaikuttaa olevan kunnossa: “Työntekijäni ovat tehneet uskomatonta työtä”

Eveliina Piippo oli kadottanut tekemisestään ilon, kun viesti Yhdysvalloista muutti suunnan – "Minun reittini ja kisakauteni ovat erilaisia"

Suosittelemme sinulle