Hyppää sisältöön

Kajaanin Vesi vaihtaa vesimittarinsa etäluettaviksi – vaihdon myötä tasauslaskut jäävät historiaan

Mittarin vaihto on asiakkaille maksuton.

Tarkoituksena on vaihtaa 7 500 vesimittaria etäluettaviin 5–6 vuoden aikana. Kuvituskuva. Kuva: Ismo Pekkarinen / AOP

Kajaanin Vesi siirtyy etäluettaviin vesimittareihin seuraavien vuosien aikana.

Tarkoituksena on vaihtaa 7 500 vesimittaria etäluettaviin 5–6 vuoden aikana. Ensimmäisen kolmen vuoden aikana vesimittarit vaihdetaan Kajaanin keskustaajaman alueella, sen jälkeen vaihdetaan loput vesimittarit. Vaihtotyö aloitetaan Kätön, Teppanan ja Hetteenmäen alueella helmikuun alussa.

Mittarin vaihto on asiakkaalle maksuton.

Syy etäluettavien vesimittareiden vaihtamiseen on sujuvampi laskutus sekä asiakkaille että Kajaanin Vedelle. Etäluettavien vesimittareiden kautta veden kulutuksen seuranta ja laskutus on aikaisempaa nopeampaa ja helpompaa.

– Tällä hetkellä laskutuksemme toimii niin, että lähetämme kolme kertaa vuodessa arviolaskun. Kerran vuodessa pyydämme lukematietoa, joiden perusteella tulee tasauslaskutus, Kajaanin Vesi -liikelaitoksen johtaja Juha Nurminen kertoo.

Etäluettavista mittareista tieto tulee siirtymään langattomasti Kajaanin Veden asiakastietojärjestelmään, joten arvio- ja tasauslaskutuksista luentakortteineen voidaan luopua.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!

15.1.2020 klo 14:15: Otsikosta on korjattu Kainuun Vesi Kajaanin Vedeksi.

Suosittelemme sinulle