Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Anne Kyllönen rutisti niukkaan voittoon Vantaalla ja vankisti asemaansa Suomen Cupin johdossa – yllättäjä hävisi vain 1,3 sekuntia

Anne Kyllönen voitti Suomen Cupin 5 kilometrin kisan Vantaalla ennen Susanna Saapunkia.

LEHTIKUVA Saapunki Kyllönen Mononen
Vantaan Suomen Cupin kisan kärkikolmikko: Susanna Saapunki (vas.), Anne Kyllönen ja Laura Mononen. Kuva: Lehtikuva / Markku Ulander
Jussi Vainikka
Avaa Yle-sovelluksessa

Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen voitti maastohiihdon Suomen Cupin 5 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailun Vantaalla. Kilpailun yllättäjäksi noussut Vuokatti Ski Teamin Susanna Saapunki jäi Kyllösestä vain 1,3 sekuntia.

Kyllösen mukaan latu Vantaan Hakunilassa oli erinomainen. Tour de Ski ei enää painanut jaloissa, mutta muutoin vauhti ei voitosta huolimatta tyydyttänyt.

– Hiihtona ei ollut mitään helpointa. Kroppa ei päässyt vauhtiin oikein missään kohti, vähän kuin puoliunessa olisi hiihtänyt. Kroppaa pitää nyt käynnistellä uudelleen, kun olen levännyt harjoitellut. Kroppa kaipaa näitä kovia kisoja ja rutistuksia, Kyllönen sanoi Yle Urheilulle.

Kärkikolmikon täydensi 7,1 sekuntia kärjestä jäänyt Hämeenlinnan hiihtoseuran Laura Mononen.

Yhdysvaltoihin asettunut konkarihiihtäjä Riitta-Liisa Roponen, 41, palasi pitkästä aikaa kilpaladuille kotimaassa ja oli viides. Roponen toimii nykyään Denverin yliopistossa hiihtäjien vapaaehtoisvalmentajana.

Harjoittelutauolta palannut Eveliina Piippo hiihti yhdeksänneksi ja jäi kärjestä 38,7 sekuntia.

Kyllönen johtaa Suomen Cupia 295 pisteellä. Mononen on toisena 245 pisteellä ja Vantaalla neljänneksi hiihtänyt Johanna Matintalo kolmantena 190 pisteellä.

Naiset hiihtävät Vantalla keskiviikkona 3x5 kilometrin viestin vapaalla hiihtotavalla, jota voi seurata suorana TV2:ssa ja Areenassa kello 18.10.

Lue myös:

Hakola ja Kyllönen lähtevät kokonaistilanteen kärkisijoilta Suomen cupin pistejahtiin Vantaalla

Suosittelemme sinulle