Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Yllätysnimi voittoon Vantaalla! Ristomatti Hakola taipui Suomen Cupissa Lauri Lepistölle

Lauri Lepistö nousi korkeimmalle korokkeelle maastohiihdon Suomen Cupin kisassa Vantaalla.

LEHTIKUVA Lauri Lepistö
Ristomatti Hakolan vaikeudet jatkuivat Vantaalla tiistaina. Kuva: Lehtikuva / Markku Ulander
Kimmo Porttila,
Jussi Vainikka
Avaa Yle-sovelluksessa

Kouvolan Hiihtoseuran Lauri Lepistö otti yllättäen voiton maastohiihdon Suomen Cupin kymmenen kilometrin kilpailussa Vantaalla. Lepistö päihitti ennakkosuosikki Ristomatti Hakolan 16,9 sekunnilla perinteisen hiihtotavan kilpailussa.

– Vähän jännityksellä lähdettiin, kun ei tiennyt onko palautunut Tourista. Kisassa tuntui hyvältä, puolivälin jälkeen piti pikkaisen laittaa käsijarrua, kun tuntui, että meno alkaa hyytymään. Ei ollut mikään ylikylän hiihto, Lepistö kertasi Yle Urheilulle.

Hakolan vaikea kausi sai jatkoa Vantaan sateessa. Hän jätti Tour de Skin väliin ja keskittyi harjoitteluun, mutta joutui pettymään myös paluukisassaan Dresdenissä viime viikonloppuna.

– Ei se nyt ihan rakettien ammuntaa ollut tänäänkään. Nitkahdin jossakin kohtaa Lepistölle ihan täysin, hän oli tänään kuningas, Hakola sanoi.

– Aika makaroni on mies ja kädet ja kaikki. Tosi vaikeaa on, mutta se kuuluu välillä urheiluun. Ehkä seuraavan kerran kun onnistuu ihan täydellisesti, niin tuntuu taas hyvälle.

Toinen yllätysnimi, Ilmajoen Kisailijoiden Karri Hakala täydensi kärkikolmikon ensimmäistä kertaa Suomen Cupissa. Hän jäi Lepistöstä sateisissa olosuhteissa 45,9 sekunnin päähän. Hakala löi Aleksi Parttimaan vain 0,9 sekunnilla.

Hakola lisäsi johtoaan kokonaiskisassa, sillä toisena oleva Iivo Niskanen ei ole mukana Vantaan kilpailussa. Hakolalla on kasassa 360 pistettä, Niskasella 210 ja kolmantena olevalla Juho Mikkosella 175. Vantaalla juhlinut Lepistö on viidentenä 136 pisteellä.

Lue myös:

Ikionnellinen Riitta-Liisa Roponen palasi kotimaan laduille Yhdysvaltojen mestarina: "Asiat eivät voisi olla paremmin"

Anne Kyllönen rutisti niukkaan voittoon Vantaalla ja vankisti asemaansa Suomen Cupin johdossa – yllättäjä hävisi vain 1,3 sekuntia

Suosittelemme sinulle