Hyppää sisältöön

Näin matkit uskottavasti Paulaa, Katri Helenaa ja Celineä – drag-ammattilainen paljastaa huippuartistien toistuvat eleet

Marko Vainio on tehnyt drag-showta täysipäiväisesti jo 15 vuotta.

Drag-artisti Marko Vainio kertoo, millä eleillä olet kuin ilmetty huippulaulaja
Drag-artisti Marko Vainio kertoo, millä eleillä olet kuin ilmetty huippulaulaja
Niina Honka

Drag-artisti Marko Vainio on kiertänyt viime kuukausina kahden dragtanssijan kanssa kiertueella teatterissa ympäri Suomea. Kiertueen viimeinen show on tällä viikolla.

Vainion show perustuu tunnettujen ihmisten matkimiseen. Hän kutsuu itseään "impersonaattoriksi". Se on yksi dragin muoto.

Laulajan ääni kuuluu taustanauhalta, puvut ja peruukit sekä tuttujen liikkeiden ja eleiden matkiminen tekevät hahmot heti yleisölle tunnistettavaksi.

Vainio näytti Puoli seitsemän -ohjelmassa, millaisia toistuvia eleitä ja liikkeitä on Paula Koivuniemellä, Katri Helenalla ja Celine Dionilla.

Divet-showssa on kymmeniä hahmoja ja roolin vaihtamisen pitää tapahtua nopeasti.

– Se on aika hikoiluttavaa, kun siinä ei ole yhtään aikaa edes juoda vettä. Se on yhtä vaatteiden vaihtoa ja esiintymistä.

Vainio myös vaihtaa vaatteet yleisön edessä. Varsinkaan nykypäivänä yleisön mielenkiinto ei saa herpaantua hetkeksikään.

– Ihmiset on nykyään niin hektisiä, että jos mä menisin aina taakse vaihtamaan, ne kaivaisi kännykästä facebookin esiin ja keskittyisi siihen. Se pitää vangita kokonaan se [yleisö], Vainio kertoo.

Puoli seitsemän ohjelmassa nähtiin myös, miten juontaja Mikko Kekäläinen muuttui maskeeraaja Tarja Virmasen käsittelyssä “Mikaela” Kekäläiseksi.

Katso koko lähetys tästä:

Puoli seitsemän -ohjelmassa vieraillut drag-artisti Marko Vainio
Puoli seitsemän -ohjelman vieraana drag-artisti Marko Vainio

Suosittelemme sinulle