Hyppää sisältöön

Prinssi Harry astuu julkisuuteen urheilukilpailun arvontatilaisuudessa

Britannian prinssi Harrylle on sovittu tälle päivälle edustustehtävä Britanniassa järjestettävän Rugby Leaguen vuoden 2021 maailmanmestaruuskilpailujen lohkoarvonnassa.

Britannian prinssi Harry Johannesburgissa Etelä-Afrikassa 2.10.2019.
Britannian prinssi Harry Johannesburgissa Etelä-Afrikassa 2.10.2019. Kuva: Facundo Arrizabalaga / EPA
STT

Britannian prinssi Harryn odotetaan astelevan tänään julkisuuteen ensimmäisen kerran sitten Harryn ja hänen puolisonsa herttuatar Meghanin vetäytymisilmoituksen.

Pariskunta ilmoitti viime viikolla jättävänsä kuninkaallisen perheen ytimen ja keskittyvänsä omaan elämäänsä ja tavoittelevansa taloudellista riippumattomuutta. Osana itsenäistä elämäänsä pariskunta on ilmoittanut uudesta julkisuusstrategiastaan, jossa he irtautuvat hovin perinteisestä tavasta edustaa.

Yksityiskohdat pariskunnan työskentelystä, rahanansaitsemisesta, asumisjärjestelyistä ja turvallisuudesta ovat edelleen neuvotteluiden alla - tai ainakaan niistä ei ole kerrottu. Maanantai-iltaisesta kuningattaren lausunnosta ilmeni, että epäselvä tilanne halutaan ratkaista nopeasti.

Mediarajoituksia arvontatilaisuudessa

Harrylle on kuitenkin sovittu tälle päivälle edustustehtävä Britanniassa järjestettävän Rugby Leaguen vuoden 2021 maailmanmestaruuskilpailujen lohkoarvonnassa.

Buckinghamin palatsissa pidettävän tilaisuuden mediajärjestelyistä liikkuu vaihtelevia tietoja. Tiettävästi perinteisestä mediasta vain BBC saa taltioida tapahtuman. Harry ei vastaa kysymyksiin, jotka koskisivat parin vetäytymissuunnitelmia. BBC:n kerrotaan pyytäneen jo hyvissä ajoin ennen vetäytymiskohua prinssi Harryn haastattelua, mutta siitä kieltäydyttiin.

Näyttää siltä, että suurin osa median edustajista voi seurata tilaisuutta ainoastaan videoyhteyden välityksellä. Asiasta kertoo verkkosivuillaan Guardian (siirryt toiseen palveluun). Lopullisesti median läsnäolo selvinnee vasta myöhemmin torstaina. Lohkoarvonnan tarkkaa kellonaikaa ei ole vielä kerrottu julkisuuteen.

Keskiviikkoiltana Harry julkaisi pariskunnan Instagram (siirryt toiseen palveluun)-tilillä viestin, jossa kertoi suojelemansa Invictus-kisojen tilanteesta. Tapahtuma tukee sodissa haavoittuneiden veteraanien asemaa.

Lue lisää:

Kuka maksaa kulut? Kanadalaiset prinssi Harrylle ja herttuatar Meghanille: Tänne muuttaminen ei ole pelkkä ilmoitusasia

Kuningatar Elisabet hyväksyy prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin ratkaisun

Britit suuttuivat Harrylle ja Meghanille, mutta keskustelut tulevaisuudesta "sujuvat hyvin" – Lehti: Herttuatar sopimukseen Disneyn kanssa

Suosittelemme sinulle