Hyppää sisältöön

Palaa tästä Urheilugaalan huippuhetkiin – Vuoden urheiluteko -palkinnon noutanut Marianne Miettinen piti ponnekkaan puheen naisurheilun puolesta: "Et voi tulla siksi, jota et näe"

Naisurheilu - ja sen arvostuksen eteen tehty työ palkittiin Vuoden urheilukulttuuritekona.

Naisurheilua muistettiin Urheilukulttuuripalkinnolla
Naisurheilua muistettiin Urheilukulttuuripalkinnolla

Suomen Palloliiton huippujalkapallopäällikkö Marianne Miettinen piti yhden Urheilugaalan vaikuttavimmista puheista. Miettinen oli noutamassa Vuoden urheilukulttuuriteko -palkintoa, joka meni tänä vuonna Naisurheilulle - ja sen arvostuksen eteen tehdylle työlle.

Tänä vuonna naisurheilu huomioitiin kotimaassa isosti muun muassa jalkapallon naisten MM-kisojen, jääkiekon naisten MM-kotikisojen ja lentopallonaisten EM-kisapaikan myötä.

– Urheilussa menestymisessä yksi tärkeimpiä ominaisuuksia on sitkeys. Naisurheilun pioneerit omissa lajeissaan ovat sitkeästi tehneet valtavan määrän töitä kentillä, vaihtoaitioissa kuin TV-studioissakin saavuttaakseen omalla työllään arvostusta. Nyt saamme niittää sitä satoa. Urheilija tarvitsee vahvan uskon itseensä, mutta hän tarvitsee myös ympärilleen tahoja, jotka uskovat häneen, Miettinen aloitti.

Kesän jalkapallon MM-kisat keräsivät komeat lukemat. Naisten huippujalkapallo kiinnosti yleisöä, ja esimerkiksi USA:n ja Hollannin loppuottelua seurasi keskimäärin yli puoli miljoonaa suomalaista.

– Et voi tulla siksi, jota et näe. TV-lähetysten kautta myös pienet tytöt saivat mahdollisuuden unelmiin, esikuviin. Jalkapallostudiossa tehtiin yhteistyötä niin miesten kuin naisvalmentajien kesken sukupuolesta piittaamatta osoittaen, että on vain yksi peli, Ylen jalkapallolähetysten asiantuntijana ollut Miettinen huomautti.

Myös naisten jääkiekon MM-kotikisat kiinnostivat yleisöä, ja historiallinen MM-finaali tavoitti jopa 2,3 miljoonaa suomalaista – siitäkin huolimatta, että samana iltana jännitettiin Suomessa eduskuntavaalien tulosta.

Naisten lentopallomaajoukkue esiintyi puolestaan EM-kisoissa ensi kertaa 30 vuoteen.

Lue myös:

Vuoden urheilijaksi valittu Teemu Pukki pelaa mieluummin kuin puhuu yleisön edessä – muisti herkistyneenä vaimoaan: “Kiitos, että jaksat joka päivä antaa minulle mahdollisuuden tehdä parhaani futiskentällä“

Teemu Pukki ylivoimaisella äänivyöryllä Vuoden urheilijaksi – Huuhkajien maalivahti kiilasi kakkoseksi Iivo Niskasen ja Lauri Markkasen edelle

Huuhkajat sykähdytti Suomea eniten – keräsi liki kolmasosan äänistä

Markku Kanerva jo toista kertaa peräkkäin Vuoden valmentajaksi

Kaapo Kakko palkittiin Vuoden nuorena urheilijana ja Läpimurto-palkinnolla – Kevin Lankinen on Vuoden esikuva

Suosittelemme sinulle