Hyppää sisältöön

Lahkolaiset karkottivat paholaista kiduttamalla – Panamasta löytyi lasten joukkohauta

Alkuperäiskansan jäseniä vankeinaan pitäneet saarnaajat jäivät kiinni ilmiannon jälkeen.

Lahkon rituaalien uhriksi joutunutta siirrettiin ambulanssiin Santiagossa Panamassa. Kuva: TVN Noticias / AFP

Uskonnollisen lahkon jäsenien epäillään tappaneen seitsemän ihmistä Panamassa. Jumalan uusi valo -nimisen lahkon saarnaajat pitivät viidakossa vankeinaan alkuperäiskansan jäseniä ja kiduttivat näitä.

Kidutuksen tarkoituksena oli "karkottaa paholainen" ja saada ihmiset "katumaan syntejään". Tämä tehtiin hakkaamalla nuijalla ja Raamatulla sekä viiltelemällä ja polttamalla sidottuja uhreja.

Viranomaiset puuttuivat tapahtumiin tiistaina saatuaan ilmiannon lahkolaisten kynsistä pakoon päässeiltä ihmisiltä. Poliisit vapauttivat syrjäisellä alueella sijaitsevalta tilalta toistakymmentä Ngabe Bugle -alkuperäiskansan jäsentä.

Tutkiessaan viidakossa olevaa aluetta viranomaiset löysivät tuoreen joukkohaudan, jossa oli viiden lapsen, yhden teini-ikäisen ja yhden aikuisen ruumiit. Lahkolaisten epäillään tappaneen naisen, tämän lapset ja 17-vuotiaan tytön. Haudassa ollut nainen oli kuollessaan raskaana.

Kymmenen lahkolaista on pidätetty tapoista epäiltyinä. Yksi epäillyistä on joukkohaudasta löydettyjen lasten isoisä.

Lahkolaisten, jotka ilmeisesti myös ovat Ngabe Bugle -alkuperäiskansaa, epäillään ehtineen suorittaa kidutusrituaalejaan ainakin neljän päivän ajan. Kidutuksen uskotaan alkaneen lahkon jäsenen näkemän "jumalallisen näyn" jälkeen.

Lahko syntyi tiettävästi vasta noin kolme kuukautta sitten.

Suosittelemme sinulle