Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Seitsemänneksi sijoittunut Pärmäkoski kärsi lähtöpaikastaan – petasi silti hyvät asemat takaa-ajoon: "Ei missään nimessä katastrofi"

Maastohiihtäjä Krista Pärmäkoski sijoittui seitsemänneksi Nove Meston maailmancupissa 10 kilometrin vapaalla hiihtotavalla.

Krista Pärmäkoski
Krista Pärmäkoski hakee palkintokorokepaikkaa sunnuntain takaa-ajosta. Kuva: Federico Modica/NordicFocus/Getty Images
Kirsi Teiskonlahti,
Antti Sahlström
Avaa Yle-sovelluksessa

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Krista Pärmäkoski pääsi normaalimatkojen makuun lähes kuukauden tauon jälkeen Tšekin Nove Meston maailmancupissa. Pärmäkoski hiihti seitsemänneksi lumisateessa vapaan hiihtotavan 10 kilometrin kilpailussa.

Pärmäkoskella oli hyvät mahdollisuudet nousta jopa neljänneksi, mutta hän hävisi loppumatkalla sijoja, vaikka hiihto kulki pirteästi. Neljänneksi hiihtäneeseen Jessica Digginsiin jäi eroa 2,5 sekuntia.

Suomalaistähti starttasi kisaan numerolla 54, eli aivan viimeisten joukossa. Se saattoi koitua tiukassa taistelussa Pärmäkosken kohtaloksi, sillä kilpailun aikana lumisade yltyi.

Pärmäkoski itse olisi halunnut startata ladulle aikaisemmin. Esimerkiksi kisan toinen Natalia Neprjajeva pääsi kisaan jo numerolla 40 ja kolmanneksi hiihtänyt Heidi Weng numerolla 32.

– Itselleni jäi vähän sellainen tunne, että olisiko keli vähän hidastunut toiselle kierrokselle. Ei ehkä niinkään nousuissa, mutta päällitasasella tuntui siltä, että uusi lumi jäi siihen pintaan, Pärmäkoski kommentoi Yle Urheilulle Nove Mestossa.

Hiihto tuntui kuitenkin Pärmäkosken mukaan hyvältä, ja hän on hyvissä kyttäysasemissa sunnuntain takaa-ajossa. Palkintokorokkeelle on matkaa vain kymmenisen sekuntia.

– Vähän harmittaa, koska olisin halunnut saada tästä vähän paremman sijan, mutta ei missään nimessä katastrofi. Kolmossijaan on kaikki mahdollista, mutta huomenna pitää olla hyvä päivä, sillä täällä on nopea rata.

Pärmäkoski sairastui ennen Tour de Skitä, minkä vuoksi hän joutui jättämään raskaan turneen väliin. Viime viikonloppuna Pärmäkoski palasi laduille sprinteissä, mutta vasta nyt hän pääsi testaamaan kuntoaan normaalimatkalla.

Edellisen kerran hän hiihti 10 kilometrin vapaan kisan 15. päivänä joulukuuta Davosissa.

– Pallipaikka ei ollut tänään kaukana, joten kunto varmasti on ihan siinä. En ole huolissani.

Naisten 10 kilometrin takaa-ajo hiihdetään perinteisellä hiihtotavalla sunnuntaina kello 12.10 alkaen. Kisa näytetään suorana TV2:ssa ja Areenassa.

Lue myös:

Krista Pärmäkoski kiri seitsemänneksi, Therese Johaug jälleen omaa luokkaansa

Suosittelemme