Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Harry ja Meghan eivät ole enää "Hänen kuninkaallinen korkeutensa"

Britannian kuningashuone on sopinut säännöistä Sussexin herttuaparin kanssa.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan
Harry ja Meghan ovat jo jonkin aikaa toivoneet, että voisivat irrottautua kuninkaallisista velvollisuuksistaan. Kuva: Neil Hall / EPA
Yrjö Kokkonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Britannian kuningashuone on sopinut prinssi Harryn ja hänen puolisonsa Meghanin kanssa, millaisin säännöin he jatkavat elämäänsä irrallaan kuninkaallisesta hierarkiasta.

Harrya, eli Sussexin herttuaa ei jatkossa enää kutsuta "hänen kuninkaalliseksi korkeudekseen. Sama pätee Meghaniin sekä heidän poikaansa Archieen.

Pariskunta ei tee enää työtä osana kuninkaallista perhettä, eivätkä he saa kuningasperheelle myönnettyjä varoja. He myös lupaavat maksaa asuntonsa kunnostamisen omista rahoistaan.

Harry ja Meghan ovat jo jonkin aikaa toivoneet, että voisivat irrottautua kuninkaallisista velvollisuuksistaan ja alkaa elää omaa elämäänsä ja tienaamaan omat rahansa. He suunnittelevat uraa liike-elämässä.

Aiemmin tällä viikolla kuninkaallinen perhe piti kokouksen, jossa Harryn ja Meghanin toivomia järjestelyjä valmisteltiin.

Kuningatar Elisabet ilmoittaa olevansa tyytyväinen, että heidän itsenäisen elämänsä järjestämiseen on löydetty rakentava muoto.

Hän sanoo molempien olevan edelleen rakastettu osa kuninkaallista perhettä.

Suosittelemme sinulle