Hyppää sisältöön

Näin seura kommentoi kilpailukieltoon asetetun valmentajansa tilannetta – urheilijoita nöyryyttänyt valmentaja on työskennellyt tänä viikonloppuna luistelijoiden kanssa

Taitoluisteluliiton kurinpitolautakunnan antama kilpailukielto ei koske valmentajan työsuhdetta seurassa.

Kuva: Getty Images

Perjantaina kilpailukieltoon asetettu muodostelmaluisteluvalmentaja on työskennellyt Yle Urheilun tietojen mukaan tänä viikonloppuna valmennustehtävissä seurassa, johon hän on työsuhteessa.

Suomen Taitoluisteluliiton kurinpitolautakunta asetti menestyneen muodostelmaluisteluvalmentajan vuoden kilpailukieltoon perjantaina. Valmentaja syyllistyi kurinpitopäätöksen mukaan epäasialliseen kielenkäyttöön, huutamiseen ja luistelijoiden nöyryyttämiseen. Valmentaja on kiistänyt asianajajansa välityksellä syytökset.

Kilpailukielto koskee vain Suomen Taitoluisteluliiton alaisia kotimaisia kilpailuja. Esimerkiksi kansainvälisiä kilpailuja kilpailukielto ei ainakaan toistaiseksi koske.

Valmentaja työskentelee muodostelmaluistelun vastuuvalmentajana pääkaupunkiseudulla toimivassa seurassa. Taitoluisteluliiton kurinpitopäätös ei koske kyseisen valmentajan työsuhdetta seurassa.

Yle Urheilu tavoitti lauantaina seuran edustajan, joka vastasi Yle Urheilun haastattelupyyntöön sähköpostitse. Seuran edustajan kommentti koskee 12 kuukauden kilpailukieltoon asetettua vastuuvalmentajaa sekä toista seurassa työskentelevää valmentajaa, joka sai liiton kurinpitolautakunnalta varoituksen.

– Vahvistamme, että kyseiset valmentajat työskentelevät seurassamme. Työnantajana emme voi kommentoida yksittäisten työntekijöiden työsuhteita, emme edes tilanteessa, jossa heille on langetettu rangaistus vakavasta rikkomuksesta, seuran edustaja viestitti.

Seuran edustaja ei vastannut suoraan kysymykseen, saako kyseinen valmentaja jatkaa työtehtävissä myös jatkossa.

– Keskitymme kehittämään seuran toimintaa ja valmennusta edelleen taitoluistelevien lasten ja nuorten ehdoilla. Tämän työn olemme jo aloittaneet heti epäilyjen tullessa seuran uusitun hallinnon tietoon, ja tähän työhön olemme sitoutuneet, jotta voimme jatkossa puuttua epäasialliseen käytökseen paremmin ja tehokkaammin.

Yhteensä 13 entistä muodostelmaluistelijaa kertoi Yle Urheilun perjantaina julkaisemassa jutussa valmentajan alistavasta ja nöyryyttävästä käytöksestä sekä vuosia jatkuneesta henkisestä väkivallasta.

– Olemme erityisen pahoillamme siitä, että seuramme luistelijat ovat kokeneet syrjintää, kiusaamista ja häirintää. Me emme hyväksy häirintää, kiusaamista ja syrjintää seuran sisällä. Tässä tilanteessa meidän tulee perehtyä annettuun päätökseen ja sen taustamateriaaliin sekä keskustella asianosaisten työntekijöiden kanssa, seuran edustaja viestitti Yle Urheilulle.

– Mediassa eilen ja tänään esille nostetut asiat ovat luonteeltaan vakavia, ja otamme ne seurana erittäin vakavasti. Kaikki tietoon tulleet asiat tullaan käsittelemään asianmukaisesti ja huolellisesti. Seuralle tärkeää on taata jokaiselle lapselle ja nuorelle turvallinen ja innostava ympäristö harrastaa ja kilpailla.

Lue myös:

"Olisi ehkä helpompi, jos sä tappaisit ittes" – entiset valmennettavat kertovat menestyneen suomalaisvalmentajan nöyryyttävästä ja alistavasta käytöksestä sekä vuosia jatkuneesta henkisestä väkivallasta

Olympiakomitean toimitusjohtaja odottaa vuoden kilpailukieltoon tuomitun valmentajan seuralta toimenpiteitä: "Toivon, että seura ottaa rangaistuksen vakavasti"

Taitoluisteluliiton virhe hämmensi henkisen väkivallan kohteeksi joutuneet urheilijat – valmentajan tapauksen käsittely kesti lähes vuoden: "Prosessi oli kohtuuttoman pitkä ja henkisesti raskas"

Urheilijoita nöyryyttänyt valmentaja sai vuoden kilpailukiellon, mutta saattaa silti jatkaa työssään – Taitoluisteluliiton toiminnanjohtaja: "Oletamme, että hän jatkaa työskentelyä seurassa"

Suosittelemme sinulle