Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Suomalaisnaiset nousivat kärkikamppailuun takaa-ajossa – Kerttu Niskanen ilahdutti huimalla nousullaan

Krista Pärmäkoski oli viides ja Kerttu Niskanen seitsemäs Nove Meston maailmancupin takaa-ajokilpailussa.

Kerttu Niskanen
Kerttu Niskanen otti kauden toiseksi parhaan sijoituksensa maailmancupissa. Kuva: Tomi Hänninen
Emma Hyyppä,
Antti Sahlström
Avaa Yle-sovelluksessa

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Therese Johaug sivakoi kauden 11:nteen voittoonsa hiihdon maailmancupissa Tshekin Nove Mestossa. 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan takaa-ajossa kärjessä ladulle päässyt norjalainen venytti 33 sekunnin etumatkansa minuuttiin ja neljään sekuntiin

Venäjän Natalija Neprjajevan esti norjalaisten kolmoisvoiton sijoittumalla toiseksi. Ingvild Flugstad Östberg venytti maaliviivalla kolmanneksi ohi Heidi Wengin.

Krista Pärmäkoski oli parhaana suomalaisena viides minuutin ja 49 sekuntia kärjestä. Häntä ennen lähteneistä hän päihitti Yhdysvaltain Jessica Digginsin ja Norjan Ragnhild Hagan. Hän kukisti loppukirikamppailussa Ruotsin Ebba Anderssonin.

– Lähdettiin tosi kovaa liikkeelle, mutta se oli tiedossa. Kun Ingvildin selkä karkasi ja putosin siitä, tiesin, ettei pallille ole mahdollisuutta, ellei ihmeitä tapahdu. Siinä oli itseni kanssa pieni taistelu, että selvisin maaliin, Pärmäkoski kertoi Yle Urheilulle.

Loppukirissä Pärmäkoski luotti itseensä.

– Tulin pitkän laskun lopussa vielä vähän tyhmästi. Pääsin Ebban rinnalle, mutta keskimmäinen latu oli niin paljon liukkaampi, että jouduin vaihtamaan vielä hänen peesiinsä. Minulla oli luotto siihen, että hoidan loppukirin. Tiesin, että jaksan sen verran Ebbaa kovempaa työntää tuohon ja minulla on vähän enemmän sprintterin ominaisuuksia kuin hänellä.

Ensi viikonloppuna maailmancup jatkuu Oberstdorfissa, jossa naiset kilpailevat yhdistelmähiihdosas ja perinteisen sprintissä. Pärmäkoski uskoo, että hän pystyy tulevissa MM-kisamaastoissa tätä viikonloppua parempaan suoritukseen.

– Huomaa, että vähän kilpailutauko näkyi täällä. Eilen oli vähän parempi vire kuin tänään, mutta uskon, että kun sain kaksi kovaa kisaa, olen ensi viikonloppuna kovemmassa iskussa.

Hienon suomalaispäivän täydensi 11:ntena startannut Kerttu Niskanen, joka nousi seitsemänneksi. Niskanen jätti taakseen muiden muassa Yhdysvaltain Digginsin ja Norjan Hagan, jotka lähtivät jo ennen Pärmäkoskea. Niskasen ero Pärmäkoskeen oli lopulta vain seitsemän sekuntia.

Seitsemäntenä startannut Pärmäkoski liittyi heti kisan alussa pari sekuntia häntä ennen lähteneiden Digginsin, Hagan ja samaan aikaan startanneen Östbergin seuraan.

Suomalaisen letka jahtasi kolmantena lähtenyttä Wengiä ja toisena matkaan päässyttä Neprjajevaa. Kolmen kilometrin jälkeen Pärmäkosken letka oli venynyt ja Östberg päässyt karkuteille. Pärmäkoski taittoi matkaa pitkään yksin ja onnistui pitämään viitossijansa.

Anne Kyllönen nosti sijoitustaan kolmella ollen viidestoista. Sijalta 40 lähtenyt Vilma Nissinen nousi 30:nneksi ja maailmancupin pisteille.

Miehet hiihtävät perinteisen hiihtotavan 15 kilometrin takaa-ajokilpailun kello 14.00. Iivo Niskanen lähtee matkaan toisena ja Perttu Hyvärinen kuudentena.

Muokattu 19.1.2020 kello 13.09: Lisätty Pärmäkosken kommentit ja korjattu, että Östberg oli kolmas, Weng vasta neljäs maalikamerakuvan perusteella.

Lue myös:

Antti Aalto 21:s Saksan mäkikisassa, lentopallossa miesten cup-finaali – katso suorana tai seuraa tulospalvelusta

Seitsemänneksi sijoittunut Pärmäkoski kärsi lähtöpaikastaan – petasi silti hyvät asemat takaa-ajoon: "Ei missään nimessä katastrofi"

Krista Pärmäkoski kiri seitsemänneksi, Therese Johaug jälleen omaa luokkaansa

Loistava suomalaispäivä! Iivo Niskanen puristi kakkoseksi, Perttu Hyvärinen venyi uransa parhaaseen esitykseen

Suosittelemme