Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Kansas City 50 vuoden tauon jälkeen Super Bowliin – San Francisco finaaliin muutaman vuoden tauon jälkeen

Kansas CIty Chiefs ja San Francisco 49ers kohtaavat Super Bowlissa 2. helmikuuta paikallista aikaa.

Patrick Mahomes
Patrick Mahomes on tällä hetkellä NFL:n kuumin pelinrakentaja. Kuva: AOP
STT Urheilu,
Eren Gürler
Avaa Yle-sovelluksessa

Kansas City Chiefs pelasi amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan kautta aikain ensimmäisessä loppuottelussa Super Bowlissa tammikuussa 1967, ja toistaiseksi ainoan mestaruutensa Chiefs otti Super Bowl IV:ssä talvella 1970. Nyt seura palaa jenkkiurheilun vuoden seuratuimpaan juhlaan puolen vuosisadan tauon jälkeen, kun maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa pelatussa AFC-konferenssin finaalissa kaatui Tennessee Titans 35–24.

Chiefsin menestyksen takuumies on ollut heidän pelinrakentajansa Patrick Mahomes, joka on ollut niin runkosarjassa kuin pudotuspeleissä mies paikallaan. Mahomes on tarkan kätensä lisäksi noussut voittavaksi pelinrakentajaksi vikkelillä jaloillaan. Viime yönä Titansia vastaan Chiefsin pelinrakentaja juoksi 27 jaardin touchdownin ja käänsi pelin Kansasille.

Chiefs kohtaa Miamissa paikallista aikaa 2. helmikuuta pelattavassa Super Bowl LIV:ssä San Francisco 49ersin, joka kukisti NFC-konferenssin finaalissa Green Bay Packersin 37–20. San Franciscollakin on vierähtänyt aikaa menestyksestä, sillä viimeisimmän viidestä NFL-mestaruudestaan se otti talvella 1995. Edellisen kerran 49ers pelasi Super Bowlissa seitsemän vuotta sitten. 49ersin viime yön tehomiehenä hääri keskushyökkääjä (running back) Raheem Mostert neljällä touchdownilla ja 220:llä juostulla jaardilla.

Lue myös:

NFL-seura pestaa 700 lumenluojaa raivaamaan kenttää mahdollisen talvimyrskyn jäljistä

NFL:n puolustava mestari New England jäi jalkoihin pudotuspeliavauksessa – lajilegenda Brady: On aika epätodennäköistä, että ura loppuu

Baltimore Ravens rikkoi 41 vuotta vanhan NFL-ennätyksen – pudotuspeliparit selvillä

Suosittelemme