Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Epäasialliseen käytökseen syyllistynyt muodostelmaluisteluvalmentaja hyllytettiin työstään toistaiseksi – liitto vaatii seuralta selvitystä viikon kuluessa

Epäasialliseen käytökseen syyllistynyt muodostelmaluisteluvalmentaja on hyllytetty seurastaan.

Muodostelmaluistelu kuva 03
Kuva: Getty Images
Joska Saarinen,
Jussi Vainikka
Avaa Yle-sovelluksessa

Perjantaina kilpailukieltoon asetettu muodostelmaluisteluvalmentaja on hyllytetty tehtävistään seurassaan. Seuran hallituksen päätös on voimassa toistaiseksi. Seuran edustaja kommentoi asiaa Yle Urheilulle sähköpostitse.

– Olemme järkyttyneitä esille nousseista tapahtumista ja hyvin pahoillamme niiden puolesta, jotka ovat joutuneet kohtaamaan julkisuudessa ja raportissa esille nousseita asioita.

Seuran edustaja ei vastannut Yle Urheilun kysymykseen siitä, milloin lopullinen päätös valmentajan jatkosta seurassa tehdään.

Suomen Taitoluisteluliiton kurinpitolautakunta asetti menestyneen muodostelmaluisteluvalmentajan vuoden kilpailukieltoon perjantaina. Kilpailukielto on pisin mahdollinen.

Liitto vaatii seuralta viikon kuluessa selvitystä, mihin toimenpiteisiin se aikoo ryhtyä. Lisäksi liitto vaatii, että seura harkitsee tarkkaan, onko valmentajalla edellytyksiä jatkaa valmennustyössä.

Taitoluisteluliiton kurinpitolautakunnan perjantainen päätös tarkoittaa sitä, että valmentaja ei voi osallistua mihinkään liiton alaisiin kilpailuihin kotimaassa eikä mihinkään kansainvälisiin kilpailuihin, joihin liitto nimeää edustajat. Tämä tarkoittaa esimerkiksi lajin arvokisoja.

Valmentaja syyllistyi kurinpitopäätöksen mukaan epäasialliseen kielenkäyttöön, huutamiseen ja luistelijoiden nöyryyttämiseen. Valmentaja on kiistänyt syytökset asianajajansa välityksellä.

Valmentajan entiset valmennettavat kertoivat Yle Urheilun laajassa jutussa valmentajan nöyryyttävästä ja alistavasta käytöksestä sekä vuosia jatkuneesta henkisestä väkivallasta.

Juttua päivitetty kello 16:40: Lisätty seuran edustajan kommentit hyllyttämisestä.

Lue myös:

Näin seura kommentoi kilpailukieltoon asetetun valmentajansa tilannetta – urheilijoita nöyryyttänyt valmentaja on työskennellyt tänä viikonloppuna luistelijoiden kanssa

Olympiakomitean toimitusjohtaja odottaa vuoden kilpailukieltoon tuomitun valmentajan seuralta toimenpiteitä: "Toivon, että seura ottaa rangaistuksen vakavasti"

"Se on niin kova hinta, ettei mikään urheilumenestys ole sen arvoista" – tutkija kritisoi suomalaista urheiluväkeä lepsusta suhtautumisesta seksuaaliseen häirintään ja epäasialliseen vallankäyttöön

"Olisi ehkä helpompi, jos sä tappaisit ittes" – entiset valmennettavat kertovat menestyneen suomalaisvalmentajan nöyryyttävästä ja alistavasta käytöksestä sekä vuosia jatkuneesta henkisestä väkivallasta

Suosittelemme