Hyppää sisältöön

Perussuomalaisten toholampilaista kunnanvaltuutettua syytetään törkeästä rahanpesusta

Valtuutettu kiistää syytteen törkeästä rahanpesusta, mutta myöntää tehneensä väärin.

Toholammin kunnantalo. Kuva: Ida-Maria Björkqvist / Yle

Yksi maanantaina Kokkolassa istutun suuren rahanpesuoikeudenkäynnin syytetyistä on toholampilainen kunnanvaltuutettu. Syyttäjä vaatii perussuomalaisten valtuutetulle Oskari Laakerille kahden vuoden vankeusrangaistusta törkeästä rahanpesusta.

Syytteen mukaan rikollisesti hankittua rahaa kierrätettiin valtuutetun yrityksen kautta 4 miljoonaa euroa. Laakeri kiistää syytteen törkeästä rahanpesusta. Hän sanoi oikeudessa sopineensa 400 000 euron lainajärjestelystä, jossa raha siirtyisi firmalta edelleen Kiinaan. Summa olikin 4 miljoonaa.

Laakeri kommentoi Ylelle, että hän on tehnyt väärin ryhtyessään toimintaan. Laakeri kokee kuitenkin, että hänen kokemattomuuttaan ja nuorta ikäänsä on käytetty hyväksi.

Laakeri myös muistuttaa, että alkurikoksen on tehnyt joku muu kuin syytetyt, joille on vannottu, että kaikki on laillista.

Hän aikoo jatkaa valtuutettuna normaalisti.

Syytetyt sanovat, etteivät tienneet rahojen likaisuudesta. Laakeri on Toholammin kunnanvaltuustossa perussuomalaisten ainoa edustaja. Hän nousi valtuustoon vuonna 2017 19-vuotiaana.

Laakeri oli tutkinnan aikana vangittuna kuukauden ajan viime kesänä.

Törkeästä rahanpesusta vaaditaan vuosia vankeutta – syytetyt sanovat, että 4 miljoonan tulo tilille oli täysi yllätys

Suosittelemme sinulle