Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Tässä ovat Uuden Musiikin Kilpailun finalistit – Kenestä Suomen euroviisuedustaja 2020?

Tänä vuonna Suomen viisuedustaja valitaan avoimella äänestyksellä.

Suomen euroviisupaikasta kisaavat artistit Catharina Zühlke (takana vas.), Sansa, Aksel Kankaanranta, Erika Vikman ja Tika sekä F3M:n Viv, Baby O ja Miara (edessä, järjestys ei tiedossa) Uuden Musiikin Kilpailun tiedotustilaisuudessa Hotelli Kämpin Peilisalissa Helsingissä 21. tammikuuta.
Suomen euroviisupaikasta kisaavat artistit Catharina Zühlke (takana vas.), Sansa, Aksel Kankaanranta, Erika Vikman ja Tika sekä F3M:n Viv, Baby O ja Miara (edessä, järjestys ei tiedossa) Uuden Musiikin Kilpailun tiedotustilaisuudessa Hotelli Kämpin Peilisalissa Helsingissä 21. tammikuuta. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Jussi Mankkinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Uuden Musiikin Kilpailun voitosta ja Suomen seuraavan euroviisuedustajan paikasta kisaa tänä vuonna kuusi artistia: Tika, Erika Vikman, Aksel Kankaanranta, F3M, Sansa ja Catharina Zühlke.

Jokainen UMK-finalisti saa biisilleen oman julkaisupäivän. Finalistien kilpailubiisit julkaistaan yksi kerrallaan perjantaista 24.1. alkaen aina keskiyöllä Yle Areenassa sekä Spotifyssa, Deezerissä ja muissa musiikin suoratoistopalveluissa.

Tika
Tika Kuva: Yle

Tanssittavasta popista klubitunnelmiin

Tika on mukana kisaamassa I Let My Heart Break -kappaleella. Nepalista 1,5-vuotiaana adoptoitu laulaja on ollut mukana myös Ruotsin Idolsissa ja Suomen Voice of Finlandissa. Artisti itse ihailee Whitney Houstonin ja Celine Dionin kaltaisia suuria tulkitsijoita.

Tikan I Let My Heart Break -biisi julkaistaan perjantaina 24.1. klo 00.00.

Erika Vikman
Erika Vikman Kuva: Yle

Erika Vikmanin Cicciolina edustaa tämän vuoden UMK:n rohkeinta linjaa. Diskobiisissä kuuluvat sekä menneiden vuosikymmenten että Kikan vaikutus.

Vikman on kilpaillut aiemmin Idolsissa ja vuonna 2016 hänet valittiin tangokuningattareksi. Vikman tunnetaan myös seurustelustaan viihdelegenda Dannyn kanssa.

Erika Vikmanin Cicciolina julkaistaan maanantaina 27.1. klo 00.00.

Aksel
Aksel Kuva: Yle

Looking Back -kappaleella kisaava Aksel Kankaanranta on tullut tunnetuksi vuoden 2017 Voice of Finlandista sekä Pyhimyksen palkitun Jättiläinen -superhitin feattaajana. Looking Back kertoo maailmantuskasta, rakkaudesta ja riittämättömyyden tunteesta.

Aksel Kankaanrannan biisi Looking Back julkaistaan ti 28.1. klo 00.00.

F3M
F3M Kuva: Yle

Bananas-kappaleella Uuden Musiikin Kilpailuun osallistuvan F3M-yhtyeen tähtäimessä on tulla 2020-luvun Spice Girlsiksi. Bananas on anarkistisella otteella esitetty, tarttuva ja tanssittava pop-kappale, jonka teemoja ovat ehdoton suvaitsevaisuus ja riehakas bilettäminen.

F3M-yhtyeessä vaikuttavat Viv, Baby O ja MIARA

F3M:n biisi Bananas julkaistaan ke 29.1. klo 00.00.

Sansa
Sansa Kuva: Yle

Pitkän linjan muusikon Sansan Lover View tuo UMK:hon klubitunnelmia. Takavuosien indiefolkin jälkeen Sansa on siirtynyt elektronisempaan suuntaan ja ajattomaan pop-musiikkiin. Hän tekee tällä hetkellä yhteistyötä muun muassa EDM-artisti Kaskaden kanssa.

Sansan Lover View julkaistaan to 30.1. klo 00.00.

Zühlke
Zühlke Kuva: Yle

Vuoden 2017 Uuden Musiikin Kilpailussa toiseksi tullut Catharina Zühlke on kokenut artisti, joka on toiminut ammattimuusikkona jo vuosia. Vuonna 2013 hän osallistui Idolsiin ja sijoittui viidenneksi.

Zühlke ihailee Aretha Franklinin ja Whitney Houstonin kaltaisia voimakasäänisiä naisartisteja. Hänen kappaleensa Eternity kertoo rakkauden voimasta.

Catharina Zühlken Eternity julkaistaan pe 31.1. klo 00.00.

Paluu perinteiseen äänestysmalliin

Kahtena edellisenä vuonna viisuedustajat ovat olleet kutsuartisteja. Vuonna 2018 Suomea edusti Saara Aalto ja viime vuonna Darude Sebastian Rejmanin kanssa.

Tänä vuonna on palattu perinteiseen äänestyskäytäntöön. Katsojat voivat äänestää suosikkiaan lauantaina 7.3. 2020 suoran lähetyksen aikana maksutta Yle.fi-sovelluksella tai maksullisesti joko tekstiviestillä tai soittamalla äänestysnumeroon. Myös kansainvälinen raati pisteyttää biisit ja esitykset.

Voittajabiisin määrittävät yleisöäänet ja kansainvälisen raadin antamat pisteet.

Finaalin voittaja matkaa Eurovision laulukilpailuihin, jotka pidetään Hollannin Rotterdamissa 12.-16.5.

Suosittelemme sinulle