Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Muusikko Ozzy Osbournella on todettu Parkinsonin tauti

Rokkikukon on tarkoitus matkustaa kevään aikana Sveitsiin hakemaan apua terveysongelmiinsa.

Muusikko Ozzy Osbourne Unkarin keikallaan vuonna 2016
Ozzy Osbourne esiintyi viimeksi Suomessa kesällä 2018 Hyvinkäällä Rockfesteillä. Kuva Ozzyn Unkarin keikalta 2016, jolloin hän esiintyi Black Sabbathin kanssa. Kuva: EPA / Balazs Mohai
Miikka Kaskinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Black Sabbath -yhtyeestä tuttu muusikko Ozzy Osbourne on sairastunut Parkinsonin tautiin.

Brittiläinen 71-vuotias rokkikukko rikkoi eilen hiljaisuuden ja kertoi yhdysvaltalaisohjelma Good Morning American haastattelussa, että hän sairastaa Parkinsonin tautia.

– Heitin viimeksi keikan uudenvuodenyönä (2018). Keikan jälkeen kaaduin pahasti. Niskani leikattiin ja se sotki koko hermostoni, Osbourne totesi kyseisessä haastattelussa.

Haastattelussa selviää myös, että tauti diagnosoitiin Osbournella jo viime vuoden helmikuussa.

Aiemmin epäilyksiä taudista ja yleistä ihmetystä olivat aiheuttaneet muun muassa Ozzyn No More Tours 2 -kiertueen Euroopan-osuuden peruutus. Kiertueen oli määrä rantautua myös Suomeen tämän vuoden helmikuussa.

Viime syksynä Ozzy selitti peruutusta omaan persoonalliseen tyyliinsä. Hän muun muassa kertoi, että hänellä on niskassaan enemmän ruuveja ja muttereita kuin omassa autossaan.

Tapaus liittynee viime huhtikuussa tapahtuneeseen öiseen vessareissuun, jossa Ozzy kaatui pahasti loukaten niskaansa. Lisäksi hän sairastui viime helmikuussa keuhkokuumeeseen eli samoihin aikoihin, kun hänellä diagnosoitiin Parkinsonin tauti.

Parkinsonin tauti on hitaasti etenevä neurologinen liikehäiriösairaus, jonka oireita ovat muun muassa vapina ja lihasjäykkyys. Tauti on parantumaton.

Pian tautinsa julkistamisen jälkeen Ozzy latasi Instagram-tililleen paljon puhuvan kuvan itsestään ilman saatetekstiä. Kuvasta on tähän mennessä tykätty yli 100 000 kertaa.

Haastattelussa Ozzy ja hänen managerivaimonsa Sharon Osbourne kertovat, että he aikovat matkustaa Sveisiin kevään aikana hakeakseen apua ammattilaisilta saadakseen Ozzyn immunijärjestelmän huippuunsa.

Suomessa Ozzy Osbourne muistetaan myös 2000-luvun alussa televisiossa esitetystä The Osbournes -sarjasta. Sarjassa seurattiin Ozzyn ja hänen perheensä elämää Los Angelesissa.

Lue lisää:

Ozzy Osbournen Euroopan kiertue ja Helsingin-keikka lykkääntyvät jälleen – Uusi levy kuitenkin tulossa

Suosittelemme sinulle