Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Rallin MM-sarja jatkaa Ylellä seuraavat kolme kautta – Jyväskylän kaikki erikoiskokeet suorina lähetyksinä

Ylellä on esitysoikeudet ralliautoilun MM-sarjaan kauden 2022 loppuun asti.

Auto laskeutuu hypyn jälkeen ilmasta maahan Jyväskylän MM-rallissa.
Jyväskylän MM-rallin juhlavuoden kunniaksi Yle näyttää kilpailun kaikki erikoiskokeet suorina lähetyksinä Yle Areenassa. Kuva: Tomi Hänninen.
Ossi Saarinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Tuoreimmat ralliuutiset, -videot ja -podcastit sekä tiedot tulevista lähetyksistä löydät osoitteesta yle.fi/mmralli

Rallin MM-sarja jatkaa Ylen kanavilla kauden 2022 loppuun asti. Yle on jo aiemmin solminut WRC:n kanssa kahden vuoden sopimuksen MM-rallin esitysoikeuksista ja sopimusta on päätetty nyt jatkaa kattamaan myös kaudet 2021–2022.

– Sopimuksella saamme varmistettua, että vauhtia rakastava kansa voi seurata rallia jatkossakin vapailta kanavilta. Suomalaisnäkökulmasta katsoen MM-rallin mielenkiintoa lisää entisestään se, että sarjan pääluokassa ajaa nyt myös 19-vuotias Kalle Rovanperä, joka voitti viime vuonna WRC2 Pro -luokan mestaruuden näytöstyyliin, sanoo Yle Urheilun esitysoikeuksista ja kumppanuuksista vastaava päällikkö Riku Saaranluoma.

– Olemme hyvin innoissamme saadessamme jatkaa hedelmällistä yhteistyötä Ylen kanssa, joka oli MM-sarjan parhaita lähetyskumppaneita kaudella 2019. Viime vuonna Jyväskylän MM-rallin tv-lähetykset tavoittivat ennätykselliset 80 miljoonaa rallifania ympäri maailmaa. Osakilpailu oli myös yksi kauden seuratuimmista kilpailuviikonlopuista, toteaa WRC:n toimitusjohtaja Oliver Ciesla.

Jyväskylän MM-ralli täyttää ensi kesänä 70 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Yle näyttää kilpailun kaikki erikoiskokeet suorina lähetyksinä Yle Areenassa. Lisäksi tarjolla on tv-erikoiskokeita TV2:ssa.

– Kun tähän pakettiin lisätään perinteinen Ralliradio, voi käsi sydämellä sanoa, että Ylen tarjonta on ennätyksellisen runsas, kertoo Ylen MM-rallituottaja ja TV2:n kanavapäällikkö Sasha Ikonen.

Kauden 2020 ensimmäinen osakilpailu ajetaan Monte Carlossa tänä viikonloppuna. Vauhdin hurmaan pääsee mukaan TV2:lla ja Yle Areenassa torstaista sunnuntaihin. Kaudella ajetaan 13 osakilpailua, joista viimeinen ajetaan marraskuussa Japanissa.

Muokkaus 23.1.2020 klo 10.56: Osakilpailuja on 13, koska Chilen ralli on peruttu.

Yle Urheilun lähetykset Monte Carlon MM-rallista

Torstai 23.1.2020

19.30 Ennakkolähetys, TV2

21.30 Erikoiskoe 1, suora lähetys, TV2

Perjantai 24.1.2020

20.15 Kooste päivän tapahtumista, TV2

Lauantai 25.1.2020

10.30 Erikoiskoe 9, suora lähetys, Areena

15.00 Erikoiskoe 11, suora lähetys, TV1

21.00 Kooste päivän tapahtumista, TV2

Sunnuntai 26.1.2020

10.00 Erikoiskoe 14, suora lähetys, TV2

13.00 Power Stage, suora lähetys, TV1

21.00 Kooste koko kilpailusta, TV2

Lue myös:

M-Sportille siirtynyt Esapekka Lappi on toipunut entisen työnantajansa shokkipäätöksestä: "Toivon, että pystyn viimeistään loppuvuodesta sanomaan, että tämä oli itse asiassa hyvä juttu"

Marcus Grönholm avoimena lopettamisestaan Ylen uudessa rallipodcastissa: "Olisin ehkä voinut vielä jatkaa"

Kommentti: Tänak hämmentää mestaritallin asetelmia – suomalaiset ovat MM-sarjassa haastajan asemassa

Suosittelemme