Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Yle ja YIT sopimukseen – Vaasan toimintakeskus muuttaa Wasa Stationiin, jos hanke toteutuu

Kaikki Ylen Vaasan toiminnot eli Yle Pohjanmaa, Yle Österbotten ja Svenska Ylen muut toiminnot muuttaisivat Vaasan keskustaan aikaisintaan syksyllä 2023.

Arkitektens bild av Wasa Station.
Vaasan kaupunki päättää Wasa Stationin kohtalosta kevään aikana. Kuva: Arosuo Arkkitehdit Oy.
Minna Salomäenpää
Avaa Yle-sovelluksessa

Yle ja rakennuttajayhtiö YIT ovat solmineet vuokrasopimuksen, jonka mukaan Ylen Vaasan toiminnot muuttavat Vaasan keskustaan rakennettavaan Wasa Stationiin, jos rakennustyö toteutuu.

Muutto Wasa Stationiin tapahtuisi aikaisintaan syksyllä 2023. Sinne muuttaisivat Yle Pohjanmaa, Yle Österbotten ja Svenska Ylen muut toiminnot nykyisistä Ahventien tiloista Palosaarella.

Yle Suomen päällikkö Jyri Kataja-Rahkon mukaan muutto olisi Yle Pohjanmaan kannalta merkittävä.

Ylen strategian mukaan aluetoimitukset toimivat lähellä ihmisiä, ovat näkyvillä ja helposti saatavilla. Vastaavia muutoksia on tehty muun muassa Ylen Kuopion ja Inarin toimituksissa.

– Haluamme palvella parhaalla mahdollisella tavalla joka puolella Suomea, myös Pohjanmaalla. Kaikista näistä näkökulmista katsottuna olisi mahtava juttu, että päästäisiin ihmisten pariin keskelle Vaasaa. Toivottavasti hanke toteutuu, Kataja-Rahko sanoo.

Täysimittainen tv-studio ja radiostudioita

Vaasan kaupunginvaltuusto päättää Wasa Stationin rakennuttamisesta kevään aikana. Ylen ja YIT:n sopimus on askel lähemmäs suunnitelman toteutumista, kun rakennuttajan tavoittelemien vuokralaisten määrä kasvaa.

Suunnitelmien mukaan Wasa Stationiin rakentuu mm. ostoskeskus, musiikki- ja kongressikeskus, hotelli ja toimistotiloja. Rakennuksen yhteyteen suunnitellaan myös asuntoja.

Yle toimitilapalveluiden päällikkö Veli-Matti Uotisen mukaan Ylelle on tärkeää saada käyttöönsä modernit tilat. Samalla kiinteistökustannukset pienenisivät. Kataja-Rahko on samoilla linjoilla.

– Maailma on kehittynyt ja mennyt eteenpäin, me ei enää tarvita niin isoa kalustoa ja niin isoja tiloja kuin on joskus aikoinaan tarvittu. Toimittajat liikkuvat entistä enemmän kentällä, siellä missä ihmisetkin ovat.

Wasa Stationissa Ylen käytössä olevat tilat olisivat pienemmät kuin nykyisessä kiinteistössä. Noin 2000 neliömetriin mahtuisi kuitenkin täysimittainen tv-studio ja useita radiostudioita.

Ylen nykyiselle Ahventien kiinteistölle etsitään uutta käyttötarkoitusta yhdessä YIT:n ja Vaasan kaupungin kanssa.

Suunnitelmat eivät koske Strömsötä, joka jatkaa nykyisissä tiloissaan Villa Strömsössä, Vaasan Västervikissä.

Aiheesta aiemmin:

Yle miettii Vaasan toimintakeskuksen siirtoa Wasa Stationiin

Wasa Stationiin tulee hollantilainen hotelliketju Odyssey

Suosittelemme sinulle