Hyppää sisältöön

Elias Syrjältä hieno onnistuminen – 21-vuotias suomalaislaskija voitti Big Airin karsintakisan X Gamesissa

Elias Syrjä sai kutsun X Gamesiin ensimmäistä kertaa.

Elias Syrjä
Kuva: Getty Images
Eren Gürler

Coloradon Aspenissa talviextremelajien X Games -kutsukilpailu on käynnissä. Suomalaisittain kisat alkoivat loistavasti, kun freeski-laskija Elias Syrjä oli Big Airin karsinnan paras ja eteni Coloradossa perjantai-iltana laskettavaan finaaliin.

– Hyvinhän ne karsinnat sitten menivät. Kahtena ensimmäisenä treenipäivänä oli vähän haasteita, ja lunta tuli sen verran, että ei oikein tahtonut saada vauhtia. Onneksi karsintapäivään oli varattu sellainen lanausryhmä, joka piti huolen ettei vauhdinotossa ollut lunta, Syrjä kertasi karsintaa Suomen freestylejoukkueen tiedotteessa.

Syrjä pysyi karsinnassa kaikki hyppynsä pystyssä, eli sai toisin sanoen ländättyä kaikki neljä temppuaan.

– Sitten kun sai vauhtia, niin hyvinhän lasku alkoi kulkemaan. Meitä taisi olla kaksi kisaajaa jotka onnistuivat ländäämään kaikki neljä hyppyä.

Voit katsoa koko Big Airin karsinnan Youtubesta klikkaamalla linkkiä (siirryt toiseen palveluun). Syrjän kolmas hyppy (videolla kohdassa 19.55) nosti suomalaisen kärkeen, eikä kukaan enää kyennyt kampeamaan itseään hänen edelleen.

Extremelajien arvostetuimmassa kutsukilpailussa nähdään myös Syrjän lisäksi suomalaiset lumilautailijat Rene Rinnekangas ja Enni Rukajärvi. Freeskin Big Airin finaali kilpaillaan Suomen aikaa lauantaiaamuna klo 05:30.

Lue myös:

Elias Syrjä laski elämänsä parhaan kisan järisyttävistä lähtökohdista – omaperäisistä tempuista tunnettu rämäpää sai kutsun arvostettuun X Gamesiin jouluaattona: "Nyt on unelmataskut tyhjinä"

Laaxin slopestylen maailmancup-avauksen voitot Pohjois-Amerikkaan

Suomalainen freestylelaskija yllättyi kutsusta arvostettuun X Games -kisaan: "Hullua ajatella, että kohta olen sielläkin"

Suosittelemme sinulle