Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Haluatko musiikkisi osaksi jalkapallon EM-huumaa? Huuhkajaviisuilla etsitään kisakappaleita EM-lähetyksiin

Yle Urheilu järjestää Huuhkajaviisut-musiikkikilpailun, jossa etsitään musiikkia jalkapallon EM-kisalähetyksiin. Euroviisuviikon aikana pidettävä finaalilähetys kuullaan Yle Puheessa torstaina 14.5. 

Huuhkaja nojaa palloon
Yle Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue selvitti historiallisesti tiensä ensi kesän EM-kisoihin. Yle näyttää kisoista suorina lähetyksinä kisojen kaikki 51 ottelua.

Musiikilla ja jalkapallolla on aina ollut yhteys. Esimerkiksi kannattajien lauluilla on pitkä historia isona osana jalkapallotapahtumaa. Itse estradilla on taasen esiintyjiä, jotka ilmaisevat itseään sointukulkujen tai taktiikoiden puitteissa.

Koska kisat ovat kaikkien juhla, haluaa Yle olla tukemassa myös musiikkia ja sen kehitystä. Siksi Yle tarjoaa jokaiselle mahdollisuuden päästä mukaan osaksi EM-kisalähetyksiä.

- Jalkapallo herättää paljon tunteita, aivan kuten musiikki. Aina kisojen lähestyessä löytyy innokkaita muusikoita, ammattilaisia ja harrastajia, jotka haluavat tuoda oman panoksensa kisalähetyksiin ja me haluamme varsinkin nyt Huuhkaja-huuman keskellä tukea tätä luovuutta. Emme ole koskaan valinneet vain yhtä kisakappaletta, sillä haluamme lähetyksiin monipuolisuutta. Tämän kilpailun myötä voimme antaa reilun mahdollisuuden jokaiselle halukkaalle saada musiikkinsa soimaan miljoonayleisölle, Yle Urheilun jalkapallotuottaja Antti Ennekari toteaa.

Musiikintekijät voivat lähettää kilpailukappaleita 24.4. asti sähköpostilla osoitteeseen huuhkajaviisut@yle.fi. Sen jälkeen esiraati valitsee kymmenen finaaliedustajaa, ja nämä kymmenen kappaletta kilpailevat 14.5.2020 Yle Puheella pidettävässä finaalilähetyksessä.

Yle Puheen lähetyksessä kappaleita ovat arvostelemassa musiikkialan ammattilaisia, Ylen jalkapallokisojen musiikkivastaava ja Suomen maajoukkueen pelaaja. Myös kuuntelijoilla on mahdollisuus antaa äänensä suosikeilleen, sillä Yle julkaisee kymmenen finaalikappaletta verkkosivuillaan toukokuun alkupuolella.

Huuhkaja-raadilta ja yleisöltä kolme eniten pisteitä saanutta kappaletta pääsee osaksi Ylen jalkapallon EM-kisalähetyksiä. Tämä kilpailu on varmin väylä saada musiikkinsa kuuluviin ensi kesän EM-jalkapallolähetyksissä.

Kappaleen ei tarvitse olla suora kannatuslaulu Huuhkajille tai kertoa EM-kisoista, vaan sillä voi ilmentää jalkapalloa monesta eri kulmasta. Vain mielikuvitus on rajana.

- Emme halua asettaa tarkkoja rajoja kappaleiden pituuden, tyylin tai sanoman suhteen. Euroviisuissa visuaalinen puoli on isossa roolissa, mutta tässä kilpailussa vain musiikki ratkaisee. Antakaa luovuutenne kukkia ja toteuttakaa itseänne. Mikä tahansa kappale voi päästä mukaan kisalähetyksiin, kunhan se vain istuu jalkapallolähetykseen käytettäväksi ja sulattaa raadin ja kuulijoiden sydämen.

SÄÄNNÖT JA EHDOT

1. Kilpailun järjestäjä on Yleisradio Oy, Uutiskatu 5, 00024 Yleisradio (”Järjestäjä”).

2. Kappaleen tekijät ja esittäjät voivat käyttää kappaleessa vain itse luomaansa materiaalia, johon heillä on kaikki tekijän- ja muut oikeudet. Kilpailuun voi osallistua joko täysin tuoreella kappaleella, mutta myös aiemmin julkaistulla kappaleella, kunhan se on ilmestynyt Euro 2020 taipaleen aikana (esimerkiksi Kansojen liigan aikana julkaistut kappaleet voivat osallistua kisaan).

3. Materiaalit on lähetettävä Ylelle 24.1. – 24.4.2020 välisenä aikana sähköpostiosoitteeseen huuhkajaviisut@yle.fi.

Ilmoittautumiseen vaaditaan digitaalisessa muodossa:

- Kappale tiedostomuodossa mp3

- Julkaisukelpoinen esittely (artistista/artisteista ja/tai yhtyeestä, sekä lyhyt kuvaus kappaleen tarinasta)

- Kappaleen sanat. (.doc, .pdf tai .rtf)

Esiraati valitsee kymmenen finaaliedustajaa, ja nämä kymmenen kappaletta kilpailevat 14.5.2020 Yle Puheella pidettävässä finaalilähetyksessä. Yle julkaisee kymmenen finaalikappaletta verkkosivuillaan toukokuun alkupuolella. Raadilta ja yleisöltä kolme eniten pisteitä saanutta kappaletta pääsee osaksi Ylen jalkapallon EM-kisalähetyksiä.

4. Yle raportoi ja maksaa korvauksen Teoston kautta sellaisen musiikin käytöstä, josta tekijä on tehnyt Teosto-ilmoituksen. Kaupallisena äänitteenä julkaistusta musiikista suoritetaan korvaus Gramexin kautta. Ylellä on oikeus käyttää kaikkia kilpailuun lähetettyjä kappaleita kilpailun ja kisalähetysten toteuttamiseksi ilman muuta korvausta.

5. Osallistujien tietoja käytetään vain kilpailun järjestämiseen liittyviin tarkoituksiin. Lisätietoa henkilötietojen käsittelystä löydät Ylen tietosuojalausekkeesta https://yle.fi/aihe/yleisradio/tietosuojalauseke

6. Kappaleiden esittäjät, säveltäjät, sanoittajat ja sovittajat hyväksyvät osallistuessaan kilpailun säännöt ja sitoutuvat niihin.

Lisätiedot:

Antti Ennekari, tuottaja, Yle Urheilu, antti.ennekari@yle.fi

Suosittelemme sinulle