Hyppää sisältöön

Kova parannus ennätykseen! Lotta Kemppinen porhalsi alle MM-tulosrajan

Lotta Kemppinen alitti naisten 60 metrin halli-MM-kisojen tulosrajan.

Lotta Kemppinen
Lotta Kemppinen pääsi ennätysvauhtiinsa. Kuva: AOP
Matti Lehtisaari

Viime kesän sadan metrin Suomen mestari Lotta Kemppinen porhalsi 60 metrin ennätysaikansa Helsingin piirin hallimestaruuskilpailuissa. HIFK:ta edustava Kemppinen juoksi sekä alkuerissä että finaalissa ajan 7,28 ja alitti kahdella sadasosalla kevään halli-MM-kisojen tulosrajan.

– Sellaista 7,40:n alitusta odotettiin, mutta 7,30:n alitus oli yllätys. Testit ovat menneet hyvin. Juoksin juuri 30 metrin ennätyksen lentävällä lähdöllä, mutta en silti osannut odottaa tuollaista aikaa kauden ensimmäisessä juoksussani, Kemppinen tuumi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

21-vuotiaan Kemppisen aiempi 60 metrin ennätys oli 7,49. Sunnuntain ennätys nostaa hänet Suomen kaikkien aikojen tilastossa seitsemänneksi.

Kemppistä paremmin suomalaisista on viimeksi juossut Hanna-Maari Latvala, jonka ennätys 7,25 on vuodelta 2013. Sisko Hanhijoen juoksema SE-aika on 7,20. Hanhijoki juoksi ennätyksensä vuonna 1990 ja vielä uudemman kerran vuotta myöhemmin.

Kemppisen ennätysparannus lupaa hyvää myös ensi kesän 100 metrin kilpailuihin. Viime kesänä hän paransi 100 metrin ennätyksensä aikaan 11,50 ja oli 22-vuotiaiden EM-kilpailujen 100 metrin finaalissa kuudes.

Päivitetty kello 17.25: Lotta Kemppisen aikoja päivitetty ja täydennetty urheilijan kommentit.

Lue lisää:

Loistava kauden avaus! Wilma Murto rikkoi Pariisin EM-kisarajan – taivutti parhaan tuloksensa vuoteen

Antti Ruuskanen nousi ylös Dohan pettymyksestä, toipui syksyn polvioperaatiosta ja väläytteli jo uran jatkoa kaudelle 2021: "Kyllä siinä piti vähän aikaa syvällä pottukuopassa olla"

Kimmo Kinnunen ei jatka Kiinan keihäänheittäjien päävalmentajana – työsuhde päätettiin vuodenvaihteessa

Suosittelemme sinulle