Hyppää sisältöön

Varustejätti keskeyttää Kobe Bryantin nimeä kantavien tuotteiden verkkomyynnin – jälleenmyyty jopa kolminkertaisilla hinnoilla

LeBron James julkaisi tunteellisen viestin ystävänsä poismenosta.

Bryant James
Kobe Bryant ja LeBron James voittivat yhdessä olympiakultaa vuonna 2008. Kuva: Getty Images
STT Urheilu,
Eren Gürler

Urheiluvälinejätti Nike on päättänyt keskeyttää Kobe Bryantin nimeä kantavien tuotteiden verkkomyynnin.

Nike haluaa estää Bryant-tuotteiden jälleenmyynnin korkeammilla hinnoilla. ESPN kertoo (siirryt toiseen palveluun), että tuotteita on myyty jopa kolminkertaiseilla hinnoilla tähden poismenon jälkeen. Myös useat jälleenmyyjät ympäri Yhdysvaltoja ovat vetäneet Bryantin nimeä kantavat tuotteet pois myynnistä.

Urheilujätti Niken oli määrä julkaista uusi versio Bryantin nimeä kantavasta uudesta kengästä helmikuun 7. päivänä, mutta yhtiö ei ole vielä tehnyt päätöstä jalkineiden julkaisusta.

Sunnuntai-iltana menehtynyt Kobe Bryant aloitti yhteistyönsä Niken kanssa jo vuonna 2003. Tälläkin kaudella yli sata NBA-pelaajaa käytti Bryantin nimeä kantavia kenkiä pelatessaan.

LeBron James murheen murtama

Kobe Bryant ei suinkaan ole ensimmäinen tai ainoa koripalloilija, jonka kanssa Nike on tehnyt yhteistyötä. Tämän hetken tähdistä esimerkiksi Giannis Antetokounmpolla ja Kyrie Ervingillä on omaa nimeään kantavat kenkänsä. Lajin suurimmalla nimellä LeBron Jamesilla on myös sopimus Niken kanssa.. ** **

James julkaisi tiistaina instagramissa tunteellisen viestin, jossa hän muistelee ystäväänsä ja koptreiturmassa kuollutta Bryantin 13-vuotiasta Gianna-tytärtä.

– Kun yritän kirjoittaa tähän julkaisuun jotain, alan joka kerta itkeä uudestaan ajatellessani sinua, Gigiä ja ystävyyttämme, sidettämme sekä veljeyttämme. Kirjaimellisesti kuulin äänesi sunnuntaiaamuna ennen lähtöäni Philadelphiasta takaisin Los Angelesiin. En ajatellut hetkeäkään, että se olisi viimeinen keskustelumme. Olen surun murtama, James kirjoitti.

Vain päivää ennen Bryantin kuolemaa James ohitti hänet NBA:n kaikkien aikojen korintekijätilastossa ja nousi kolmossijalle.

– Ajatukseni ovat Vanessan (Bryantin vaimo) ja lasten luona. Lupaan jatkaa perintöäsi. Merkitset niin paljon kaikille etenkin Lakers-perheessä, James kirjoitti.

"On niin paljon, mitä haluaisin sanoa"

Vuonna 2016 ammattilaisena lopettanut Bryant edusti koko kaksikymmenvuotisen NBA-uransa Los Angeles Lakersia. James siirtyi Lakersiin 2018.

– On niin paljon, mitä haluaisin sanoa, mutten tällä hetkellä pysty, koska en selviäisi siitä. Kunnes tapaamme jälleen, veljeni, James kirjoitti.

Bryant ja James voittivat Yhdysvaltain maajoukkueessa olympiakultaa 2008 ja 2012.

NBA kertoi, että Los Angeles Lakersin ja Los Angeles Clippersin välinen paikalliskohtaaminen on siirretty myöhempään ajankohtaan. Ottelu oli määrä pelata Suomen aikaa varhain keskiviikkona.

NBA:n tiedotteen mukaan päätös tehtiin kunnioituksesta surutyötä tekevää Lakersin seurayhteisöä kohtaan. Uutta pelipäivää ei ole vielä ilmoitettu.

Lue myös:

NBA antoi aikaa surutyölle: Lakersin ja Clippersin paikallisottelu siirrettiin Kobe Bryantin kuoleman johdosta

Yle paikalla Los Angelesissa: Kobe Bryantin kuolema turrutti kaupungin kollektiivisesta surusta – kyyneleet virtasivat suurella muistoalueella

Kobe Bryantin suomalainen luottohuoltaja muistelee ystäväänsä paitsi armottomana kilpailijana myös rakastavana perheenisänä: "Tyttärensä olivat hänelle kaikki kaikessa"

Suosittelemme sinulle