Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Tietosuoja vaarassa – iso joukko kaupungin työntekijöitä pääsi katsomaan salaisia tietoja Porin nettisivuilla

Jatkossa Porin kaupunki ei julkista enää pöytäkirjojen ja esityslistojen salaisiksi määriteltyjä asioita nettisivuillaan.

Tietokone on pöydällä, käsi käyttää hiirtä
Salaisia asiakirjoja pääsi näkemään suuri joukko Porin kaupungin työntekijöitä, joilla ei ollut siihen oikeutta. Kuva: Laura Mainiemi / Yle
Tapio Pukkila
Avaa Yle-sovelluksessa

Porissa on voinut päästä salaiseksi määriteltyjä henkilötietoja satojen kaupungin työntekijöiden tietoon. Tämän vuoksi kaupunki julkaisee jatkossa verkkosivuillaan esityslistoista ja pöytäkirjoista vain julkiset asiakohdat.

Ennen muutosta salaisia asiakirjoja oli päässyt näkemään suuri joukko kaupungin työntekijöitä, joilla ei ollut siihen oikeutta. Kaupungin ICT-yksikön päällikkö Osmo Leppäniemi kertoo, että tällaisia henkilöitä eli asiahallintajärjestelmän käyttäjiä on kaupungin organisaatiossa noin 640.

Onko arkaluontoisia asioita tai tietoja päässyt julki?

– Asian selvittely on kesken, tässä vaiheessa tätä ei voi enempää kommentoida. Kaupunki on alkanut selvittää mahdollisen loukkauksen laajuutta eli onko oikeasti ollut katseluja, joihin ei ole oikeutta, sanoo ICT-yksikön päällikkö Leppäniemi.

Liittyykö tämä äskettäin Porin sähköisessä rakennnusvalvontalupien hakujärjestelmässä ilmenneeseen tietovuotomahdollisuuteen?

– Ei liity.

Porin kaupunki on ilmoittanut tapahtuneesta asianosaisille ja tietosuojaviranomaisille.

Lue lisää:

Tietovuoto Porin rakennusvalvonnassa – noin 2 000 asiakkaan lupatiedot olivat ulkopuolisten ulottuvilla

Suosittelemme