Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Trukki puhkaisi alumiinikloridikontin rekkaterminaalissa lähellä Turun lentoasemaa – pelastuslaitos suorittaa vaarallisen aineen torjuntaa

Tilanne ei pelastuslaitoksen mukaan aiheuta vaaraa lähiympäristölle eikä liikenteelle.

Rekka lähdössä Kaukokiidon terminaalista Turussa.
Kello kahdeksalta Kaukokiidon terminaalin toiminnot jatkuivat normaalisti. Kuva: Kalle Mäkelä / Yle
Eino Kossila
Avaa Yle-sovelluksessa

Varsinais-Suomen pelastuslaitos suorittaa vaarallisen aineen onnettomuuden torjuntaa Kopteritiellä Turussa.

Pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Kari Alanko kertoo, että toistaiseksi tuntemattomasta syystä trukki oli puhkaissut noin tuhat litraa alumiinikloridia sisältävän kontin.

– Alumiinikloridi on nestemäistä ja voi kyllä sanoa, että kovan luokan myrkkyä, Alanko toteaa.

Arviolta noin 500 litraa myrkyllistä ainetta ehti valua rekan lattialle ja maahan asfalttikentälle. Pelastuslaitos imeyttää ainetta tällä hetkellä ja estää lisävahinkojen syntymisen.

Onnettomuuspaikka kartalla
Onnettomuuspaikka kartalla. Kuva: Eino Kossila / Yle

– Tarkastamme nyt varmuuden vuoksi, onko ainetta mahdollisesti valunut sadevesiviemäreihin, Alanko kertoo.

Pelastuslaitos on ilmoittanut asiasta vesilaitokselle. Aine laimenee Alangon mukaan runsaalla vedellä eli välitöntä vaaraa ei ole.

Pelastuslaitos tekee paikalla mittauksia, sillä alumiinikloridista muodostuu suolahappoa kun se sitoutuu veteen. Pelastuslaitos huolehtii, ettei kyseessä ole haitallisia ainepitoisuuksia.

Onnettomuus vaikuttaa vain pienellä alueella. Vaara-alue on noin 25 metriä puhjenneesta kontista ja sitä ympäröivä suoja-alue noin 50 metriä.

Ei vaaraa ulkopuolisille

Onnettomuus ei aiheuta lisävaaraa ympäristölle. Terminaalin normaalit toiminnot jatkuvat onnettomuudesta huolimatta suoja-alueen ulkopuolella.

Paikalle lähti aamukuuden aikaan noin 13 pelastuslaitoksen yksikköä. Vahvuutta on aamun mittaan kevennetty ja paikalla oli puoli kahdeksan aikaan viisi yksikköä.

Alanko arvioi, että tilanne on ohi puoleen päivään mennessä.

Suosittelemme