Hyppää sisältöön

Finnair poisti varausjärjestelmästään lennot koko Manner-Kiinaan helmi–maaliskuulta

Uusia peruttuja lentoja ei kuitenkaan ole tullut, uusia matkustajia ei vain oteta.

Kiina on olennainen osa Finnairin markkinastrategiaa. Pekingiin Finnair lentää päivittäin. Muutamiin muihin suurkaupunkeihin lentoja on kahdesti tai kolmesti viikossa. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Tiistaina Finnair ilmoitti (siirryt toiseen palveluun) peruvansa helmi–maaliskuulta kaikki lennot Pekingin Daxingin lentoasemalle ja Nanjingiin. Nyt yhtiö on poistanut varausjärjestelmästään koko Manner-Kiinan lennot helmi–maaliskuulta.

Lentoja on paljon. Finnair lentää päivittäin Pekingin toiselle kentälle, Peking Capitaliin, päivittäin Shanghaihin, kahdesti viikossa Guangzouhun ja normaalitilassa kahdesti viikossa Peking Daxingiin sekä kolmesti Nanjingiin. Jälkimmäisten kohdalta lennot peruttiin 5.2. ja 8.2. alkaen, luettelee Finnairin mediasuhteiden johtaja Päivyt Tallqvist.

Hong Kongin lennot kulkevat normaalisti kahdesti päivässä ja niihin varauksia voi tehdä.

Mistään dramaattisesta ei Tallqvistin mukaan ole kyse. Lentoja ei voi varata, koska Finnair haluaa ensin järjestää peruuntuneiden lentojen asiakkaiden matkat.

– Meillä on paljon asiakkaita (peruutetuilta lennoilta), jotka ovat halunneet muuttaa varaustaan, siirtää lentoa, reitittää lentoa uudelleen ja niin edelleen. Olemme luvanneet asiakkaillemme tällaisen mahdollisuuden.

Peruutusten aiheuttama suma pitää siis saada ensin alta pois.

Peruutettuja Daxingin ja Nanjingin lentoja lukuunottamatta viikottaiset lennot kyllä lennetään normaalisti, mutta tyhjiä paikkoja annetaan lipun jo ostaneiden jälkeen niille, joiden piti päästä Pekingin Daxingiin tai Nanjingiin.

Sama koskee lentoja Kiinasta Suomeen.

Tallqvist korostaa, ettei mitään uusia lentojen perumisia ole siis tehty.

– Jos tulee uusia peruttuja lentoja, niistä viestimme erikseen.

Kiina on oleellinen kohde Finnairin markkinastrategialle. Lentoyhtiö on rakentanut strategiaansa Aasian, etenkin Kiinan markkinoiden kasvun varaan, ja tehnyt kilpailuvalteikseen suorat lennot Kiinan suurkaupunkeihin.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Lue lisää:

Useat lentoyhtiöt, kuten British Airways ja Lufthansa, lakkauttavat lentojaan Kiinaan – Nämä lentoyhtiöt ovat ilmoittaneet muutoksista

Finnair peruu viisi viikoittaista lentoaan maaliskuun loppuun asti koronaviruksen takia

Suosittelemme sinulle