Hyppää sisältöön

Thyssenkrupp päättää hissiliiketoimintojen myynnistä helmikuun loppuun mennessä

Ostajakandidaateista Kone vahvisti tiistaina mediatiedot, että yhtiö on tehnyt ei-sitovan tarjouksen Thyssenkruppin hissiliiketoiminnoista.

Hissiliiketoimintojen tulevaisuudesta päättäminen on Thyssenkruppille nyt tärkein asia. Kuva: Rupert Oberhäuser / AOP
STT

Saksalainen Thyssenkrupp päättää hissiliiketoimintojensa myynnistä helmikuun loppuun mennessä. Asiasta kertoi uutistoimisto AFP:n mukaan yhtiön väliaikainen toimitusjohtaja Martina Merz yhtiökokouksessa Bochumissa.

Merzin mukaan hissi- ja liukuporrasyksikköä koskevat ostotarjoukset ovat yli 15 miljardia euroa.

– Tämä antaa Thyssenkruppille mahdollisuuden uuteen alkuun, Merz vakuutti yhtiökokousyleisölle.

Ostajakandidaateista Kone vahvisti tiistaina mediatiedot, että yhtiö on tehnyt ei-sitovan tarjouksen Thyssenkruppin hissiliiketoiminnoista. Koneen mukaan hinta on kohtalaisen lähellä medioissa esiintynyttä 17 miljardia euroa.

Merzin mukaan hissiliiketoimintojen tulevaisuudesta päättäminen on Thyssenkruppille nyt tärkein asia. Hissiliiketoiminnoista saatavat miljardit ovat tarpeen yhtiön muiden liiketoimintojen tervehdyttämiseksi.

Thyssenkrupp on leimallisesti teräsyhtiö, mutta se valmistaa myös esimerkiksi sukellusveneitä.

Financial Times -lehden mukaan Thyssenkrupp on saanut hisseistään ainakin neljä tarjousta Kone mukaan lukien.

Lisää aiheesta:

Viisi kysymystä Suomen historian suurimmasta yrityskaupasta: Voiko Koneen kauppa tyssätä korkeaan hintaan tai Saksan ay-liikkeeseen?

Kone vahvistaa: Olemme tehneet tarjouksen Thyssenkruppin hisseistä – Kauppa vahvistaisi yhtiötä maantieteellisesti ja toisi digivoimaa

Suosittelemme sinulle