Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Perjantain huono hyppy vaikutti Herolan asemiin – nosti silti jälleen asemiaan ladulla

Ilkka Herola oli jälleen nopeimpien joukossa hiihto-osuudella, mutta perjantain kisan huono hyppy kummitteli tämän päivän kisassakin.

Ilkka Herola
Ilkka Herola oli totutun vahva ladulla, vaikka ei saanutkaan vetoapua. Kuva: Tomi Hänninen
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Ilkka Herola oli parhaana suomalaisena kahdeksas yhdistetyn maailmancupin Seefeldin triplan toisessa osakilpailussa. Herola onnistui mäkiosuudella hyvin ollen 11:s, mutta koska viikonlopun kaikki kisat vaikuttavat tuloksiin, oli perjantain mäkikisan huonolla hypyllä yhä vaikutuksia.

– Ilkka ei saanut perjantain hyppyyn parasta onnistumista. Jos hän olisi saanut sellaisen parikymmentä sekuntia paremman lähtöpaikan tänään, hänellä olisi ollut seuraa ladulla, Yle Urheilun asiantuntija Tommi Nikunen harmitteli.

Herola sai toisen kierroksen jälkeen Lukas Greidererin kiinni, mutta itävaltalaisesta ei ollut hänelle vetoapua. Herola pystyi kuitenkin nostamaan sijoitustaan kahdeksanneksi ja piti Greidererin takanaan loppukirissä. Herola oli päivän kisan kolmanneksi nopein hiihtäjä.

Kisan voitti ylivoimaiseen tapaan jälleen Norjan Jarl Magnus Riiber, joka kasvatti tämän kauden maailmancupin osakilpailuvoittojen määrän jo kymmeneen. Riiber pääsi hiihto-osuudelle minuutin ennen maanmiestään Jens Lurås Oftebrota ja maalissa kaksikon ero oli kasvanut seitsemällä sekunnilla. Kisan kolmanneksi nousi mäkiosuuden jälkeen kuudentena ollut Saksan Vinzenz Geiger.

Muista suomalaisista Eero Hirvonen oli 35:s ja oli päivän viidenneksi nopein hiihtäjä Norjan Magnus Krogin kanssa. Leevi Mutru ja Wille Karhumaa saapuivat maaliin viimeisten joukossa. Mutru oli 43:s ja Karhumaa 45:s. Kumpikaan ei pääse starttaamaan sunnuntaina, sillä triplan viimeiseen päivään pääsee vain 40 parasta.

Lue myös:

Ilkka Herola ladulle 11:ntenä Seefeldissä

Yhdistetyn painopisteet ovat muuttuneet parissakymmenessä vuodessa, mutta Suomi on jälleen väärillä raiteilla – "Emme pysty olemaan ajan hermoilla"

Suosittelemme