Hyppää sisältöön

Näytöstyyliin kaksi mestaruutta voittanut Saarinen tähyää taekwondossa Tokioon – olympiapaikka ratkeaa Milanossa

Turkulainen otteli SM-viikon finaaleista näytöstyyliin kaksi Suomen mestaruutta. Chahrazed Boughara ja Jasmin Manninen tarjosivat jännitysnäytelmän alle 67-kiloisissa.

Niko Saarinen
Kaksi mestaruutta voittanut Niko Saarinen otti SM-kisat lähinnä harjoituksena. Kuva: Lehtikuva / Minna Raitavuo
STT Urheilu,
Anu Karttunen

Turkulaista Budokwai Taekwondoa edustava Niko Saarinen juhli kahden painoluokan ylivoimaista mestaruutta Joensuun SM-viikolla kisatuissa taekwondon mestaruuskisoissa. Saarinen voitti mestaruudet alle 63- ja 68-kiloisten sarjoissa.

Molemmissa loppuotteluissa vastustajat tulivat helsinkiläisestä Malmin Taekwondosta. Mikko Ponkilaisesta ja Mika Isosalosta ei tällä kertaa ollut haastamaan olympiakarsintoihin ja sitä kautta Tokioon tähyävää Saarista.

– Otan nämä Suomen kisat enemmänkin treeninä, kansainväliset kisat ovat tavoitteellisempia, Saarinen totesi lukemin 62–4 päättyneen alle 63-kiloisten finaalin jälkeen.

Saarisen suuri haave ja tavoite odottaa mahdollista toteutumista kahden ja puolen kuukauden päässä. Huhtikuussa Italian Milanossa käydään Euroopan olympiakarsinnat, joista sarjojensa kaksi parasta lunastaa paikan Tokioon.

– Kisaan siellä 58-kiloisissa. Nyt mahdollisimman paljon treeniä ja muutama testikisa alle. Kisoissa näkee, mitä tässä pitää vielä kehittää parin kuukauden aikana, kotimaahan harjoitusseuraa tavoitteleva Saarinen sanoi.

Saarisen lisäksi taekwondon olympiapaikkaa tavoittelee vahvimmin Lontoon ja Rion olympialaisissa otellut Suvi Mikkonen, joka ei ollut mukana Joensuun SM-kisoissa.

Harjoitukset 11 kertaa viikossa

Saarinen myöntää, että olympiapaikka vaatii täydellistä onnistumista.

– Euroopasta neljä on varmistanut jo paikkansa kisoissa rankingin kautta, mutta kovia on vastassa silti, Saarinen kertoi.

Omat vahvuudet ja heikkoudet Saarisella ovat selvänä mielessä.

– Nopeus ja tarkkuus ovat vahvuuksia, vaikken olekaan notkeimmasta päästä. Voiman pitäisi riittää alemmassa sarjassa.

Turkulainen on tuttu menestyjä juniorien arvokisoista. Hän voitti 2014 kadettien eli 12–14-vuotiaiden MM-hopeaa ja oli viime vuonna alle 21-vuotiaiden EM-viitonen.

Hyppäys miesten menestyjäksi on tuntuva.

– Päivittäisen tekemisen on oltava kovalla tasolla, 11 kertaa viikossa harjoitteleva Saarinen totesi.

Boughara ja Manninen tarjosivat jännitysnäytelmän

Taekwondo
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Alle 67-kiloisten naisten sarjassa nähtiin varsin jännittävä finaali salolaisen Jasmin Mannisen ja helsinkiläisen Chahrazed Boughraran välillä. Vasta 16-vuotias Boughrara otteli ennakkoluulottomasti ja aggressiivisesti ennakkosuosikki Mannista vastaan ja otti toisessa erässä jo 4–1-johdon.

Manninen onnistui kuitenkin nousemaan tappioasemasta ja kolmanteen erään lähdettiin hänen 6–4-johdossa. Viimeisestä erästä tulikin varsin kiihkeä, sillä Boughara onnistui pyörähdyspotkussaan loistavasti, mutta ei saanut siitä lisäpisteitä. Kaksikko oli niin tasainen, että mestaruuden ratkaisuun tarvittiin jatkoaika.

Tämä päättyi Boughraran onnistuneeseen potkuun Mannisen panssariin ja mestaruusjuhliin. Katso ottelun ratkaisuhetket ylläolevasta videosta.

Muokkaus klo 18.30: Lisätty Mannisen ja Boughraran finaalin tulos ja video.

Lue myös:

Haukkua, kuolaa, rytinää ja nelijalkaisten vilistystä – valjakkohiihdon vauhti hurmaa

SM-viikko tuo nostetta: Krikettikin löysi uusia pelaajia ja sai harjoitusoloihin kohennusta

Suomen monipuolisin tapahtuma on täällä taas! Näin seuraat mielenkiintoista SM-viikkoa Ylen kanavilla

Suosittelemme sinulle