Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Sinisten entinen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo siirtyy kokoomukseen: "Tässä on tilanteet muuttuneet"

Elo on ollut viimeiset puoli vuotta sitoutumaton. Hän oli viime vaalikaudella sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja.

Simon Elo
Simon Elo Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva
Laura Tolonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Espoolainen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Simon Elo siirtyy kokoomukseen. Elo toteaa tiedotteessaan, että liittyminen oli pitkän harkinnan lopputulos.

– Olen tolkun oikeistokonservatiivi. Haluan puolustaa länsimaista demokratiaa, isänmaallisuutta, yhtäläistä ihmisarvoa ja vapaata markkinataloutta. Politiikassa tavoitteet saavutetaan joukkueena ja minun joukkueeni on kokoomus.

Elo kertoo puhelimitse, että hän on kiinnostunut asettumaan ehdolle tuleviin kuntavaaleihin. Muista tulevista vaaleista hän toteaa, että niissä ehdolle asettumista mietitään sitten kun asia on ajankohtaisempi.

Elo on ollut sitoutumattomana puoli vuotta. Viime vaalikaudella hän toimi kansanedustajana ja sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Ennen sinisiä Elo oli perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien jäsen.

– Tässä on tilanteet muuttuneet. Katson, että perussuomalaiset omalla toiminnallaan on todistanut, ettei se ole enää samanlainen puolue kuin silloin, kun itse toimin siinä. Siksi pari vuotta sitten siitä lähdettiin. Sen jälkeen tie päättyi vaaleihin, tuli laita vastaan. Täytyi miettiä, jätänkö politiikan kokonaan vai onko vielä jokin tie. Kipinä kuitenkin vaikuttamiseen on säilynyt.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoo Elon tiedotteessa, että tämän osaamiselle on käyttöä puolueessa.

– Hän on vahva kunnallinen vaikuttaja ja omaa laajasti kokemusta eduskuntatyöstä. Elo edustaa poliittisilta kannoiltaan maltillista oikeistolaisuutta, jolloin kokoomus on hänelle luontevin vaihtoehto.

Elon mukaan aloite siirtymiseen tuli Orpolta.

Lue myös:

Muistatko vielä Sampo Terhon tai Jussi Niinistön? Sinisten ex-kärkipoliitikot opiskelevat, kirjoittavat tai hakevat töitä

Suosittelemme