Hyppää sisältöön

Frozen 2 päihitti Leijonakuninkaan – elokuva nousi Suomen katsotuimmaksi animaatioksi

Frozen-animaatiot ovat saaneet kiitosta muun muassa vahvoista ja itsenäisistä naishamoistaan.

Jikŋon 2 - Frozen 2
Kruununprinsessa Elsa, pikkusisko Anna ja jääkauppias Kristoff ovat molempien Frozen-elokuvien keskushekilöitä. Kuva: Disney
STT–Yle

Disneyn animaatioelokuva Frozen 2 on noussut kaikkien aikojen katsotuimmaksi animaatioelokuvaksi Suomessa.

Walt Disney Company Nordicin mukaan elokuva on tähän mennessä kerännyt 501 334 katsojaa. Edellistä ennätystä piti hallussaan Disneyn vuoden 1994 animaatio Leijonakuningas 486 000 katsojalla.

Joulupäivänä 2019 ensi-iltansa saanut Frozen 2 kertoo kuningatar Elsasta ja tämän sisaresta Annasta. Elokuva on jatko-osa vuonna 2013 ilmestyneelle Frozen-elokuvalle. Ensimmäinen osa on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä animaatioelokuvista.

Elokuvan epäillään jumiuttaneen Finnkinon verkkokaupan ensi-iltapäivänään. Finnkino joutui sulkemaan myynnin verkkokauppassaan sekä puhelinapplikaatiossaan osaksi päivää.

– Mikään elokuva Finnkinon historiassa ei ole myynyt joulupäivänä yhtä paljon kuin Frozen 2 myi, kertoi yhtiön myyntijohtaja Hannele Wolf-Mannila Ylen haastattelussa.

Jatko-osassa Elsa haluaa selvittää, miksi hän sai syntyessään taikavoimat.

Frozen on saanut kiitosta muun muassa Disneyn prinsessatarinoiden perinteisen kaavan rikkomisesta. Keskiöön on nostettu sisarusten väliset suhteet ja naishahmojen itsenäisyys. Päähenkilö Elsa ei myöskään ole tarvinnut tarinoissa pelastavaa prinssiä rinnalleen.

Katsoja pidättää hengitystään kun Elsan puku muuttuu kesken laulun – Pukusuunnittelu on osa Frozenin suurta hypeä

Hittielokuva Frozen 2:n käsikirjoittaja Jennifer Lee eläytyi Elsan elämään kirjoittamalla päiväkirjaa: "Opin, milloin hän tunsi olonsa levottomaksi"

Uuden Frozen-elokuvan prinsessat ovat sisukkaita esikuvia – Testaa, mitä tiedät Disneyn prinsessoista kautta aikojen

Prinsessatarina ilman pelastavaa prinssiä ja vuosikymmenen korvamato – Lue viisi syytä, jotka tekivät Frozenista ilmiön

Suosittelemme sinulle