Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Petri Kontiola maalasi kahdesti, kun Jokerit kaatoi sarjajumbon – Näin KHL-historiaa viikonloppuna tehnyt Mikko Lehtonen rikkoi seuraennätyksen

Jokerit kukisti Dinamo Riian vieraissa 4–2. (Kuvalähde: Viasat)

Mikko Lehtonen teki seurahistoriaa
Timo Uusitalo,
Hinni Hirvonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Jääkiekon KHL:ssä Helsingin Jokerit palasi murskatappion jälkeen voittojen tielle, kun se kaatoi Riiassa Dinamon 4–2.

Jokerit johti sarjajumboa avauserän jälkeen jo 3–0. Peter Regin vei vieraat 1–0-johtoon reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen.

Petri Kontiola iski avauserässä peräti kahdesti kahden ja puolen minuutin sisään, ja peli näytti jo olevan Jokereiden.

Kotijoukkue tuli kuitenkin vielä päätöserässä maalin päähän. Helsinkiläisten kokoonpanoon palannut Steve Moses ohjasi kuitenkin Mikko Lehtosen kudin Dinamon maaliin, kun peliaikaa oli jäljellä reilut kahdeksan minuuttia. Mosesin 4–2-osuma jäi Jokereiden voittomaaliksi. Jokereiden maalit näet kuvaa klikkaamalla. (Kuvalähde: Viasat)

Lehtonen sai osumasta syöttöpisteen ja teki samalla seurahistoriaa. Hänestä tuli kaikkien aikojen eniten pisteitä yhden kauden aikana tehnyt puolustaja, sillä hän ohitti nyt kaudella 1996–1997 42 pistettä naputelleen Mika Strömbergin.

– Hyvä fiilis jäi siitä, että sain virstanpylvään kuntoon. Jotain plussaa tähän päivään. En ole nimittäin ihan tyytyväinen omaan, henkilökohtaiseen suoritustasooni itse pelissä. Ehkä sen takia olen vähän nyt närkästynyt, jutteli puhelimitse tavoitettu Mikko "Bobi" Lehtonen.

Viikonloppuna Lehtonen teki KHL:n historiaa, kun hänet valittiin kolmatta kertaa peräkkäin KHL:n parhaaksi puolustajaksi. Hän johtaa myös sarjan puolustajien pistepörssiä tehoin 16+27=43.

Lue myös:

Lokomotiv nöyryytti Jokereita – Joensuu hölmöili itsensä suihkuun päätöserässä

Suosittelemme