Hyppää sisältöön

Valtakunnallinen maanpuolustuskurssi saapui Kainuun prikaatille – Eversti: "Mikä voisi olla parempi paikka kurssille?"

Kurssille osallistuu muun muassa kansanedustajia, yritysjohtajia ja valtion virkamiehiä.

Alokkaat nuotion äärellä metsässä.
Kurssin tarkoitus on lisätä Suomen kokonaisturvallisuutta. Kuvassa Kainuun prikaatin varusmiehiä metsäleirillä. Kuva: Elisa Kinnunen / Yle
Milka Krogerus

Valtakunnallisen maanpuolustuskurssin internaattijakso järjestetään Kainuun prikaatilla 4.–6. helmikuuta.

Reilun kolmen viikon mittaiselle kurssille osallistuu muun muassa kansanedustajia, yritysjohtajia ja myös valtion virkamiehiä. Kurssin tarkoitus on lisätä Suomen kokonaisturvallisuutta.

– Ei Suomen turvallisuus kriisitilanteessa ole pelkästään puolustusvoimien asia. Siksi kurssilaisissa on edustettuna koko yhteiskunnan kattaus, eversti Sami Nurmi kertoo.

Neljä kertaa vuodessa järjestettävä kutsuperiaatteella toimivaan kurssiin kuuluu aina internaattijakso, jossa kurssilaiset tutustuvat varuskuntien toimintaan. Tällä kertaa kurssilaiset tutustuvat maavoimien toimintaan Kainuussa.

– Kainuun prikaatihan on yksi Suomen mahtavimmista. Mikä voisi olla parempi paikka tälle kurssille? Samalla lisätään myös kurssin maakunnallista kattavuutta, kun päästään pääkaupunkiseudun ulkopuolelle, Nurmi sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Suosittelemme sinulle