Hyppää sisältöön

Videotaiteilija Pilvi Takala edustaa Suomea Venetsian biennaalissa ensi vuonna

Takala iloitsee siitä, että saa reilusti aikaa tehdä teoksensa.

Christina Li ja Pilvi Takala
Christina Li (vas.) kuratoi Suomen paviljongin näyttelyn. Taiteilijana on Pilvi Takala. Kuva: Ida Enegren / Frame Contemporary Art Finland
Marika Harjumaa

Taiteilija Pilvi Takala on valittu Suomen paviljonkiin ensi vuoden Venetsian taidebiennaaliin. Näyttelyn kuratoi Christina Li. Frame Contemporary Art Finland tilaa ja tuottaa näyttelyn.

Takala on Berliinissä ja Helsingissä työskentelevä videotaiteilija. Takala on voittanut Prix de Rome -palkinnon vuonna 2011 sekä Emdash Award -palkinnon ja kuvataiteen valtionpalkinnon vuonna 2013.

– Olen todella innoissani päästessäni tekemään uuden teoksen Venetsiaan ja Suomen paviljonkiin. Työskentelytapani on hidas ja vaatii usein pitkän tutkimusjakson, joten olen kiitollinen Framelle, joka antoi mahdollisuuden tehdä teosehdotuksen hyvissä ajoin, Takala sanoo tiedotteessa.

Venetsian taidebiennaali perustettiin 1895, ja se on maailman vanhin ja tärkein nykytaiteen biennaali. Vuonna 2019 biennaaliin osallistui 89 maata.

Suomi on yksi 29 maasta, jolla on oma paviljonki Giardinissa, biennaalin historiallisessa paviljonkipuistossa. Venetsian biennaalissa vieraili vuonna 2019 yli puoli miljoonaa kävijää.

Lue myös:

Taiteilija Pilvi Takala kilpailee Ars Fennicasta

Maineikas Venetsian biennaali esittelee tänä vuonna myös saamelaistaidetta

Legendaarisen Venetsian biennaalin elokuvateos sai ensi-iltansa Helsingissä – "Arvokasta, tärkeää, ihanaa"

Suosittelemme sinulle