Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Japaniin eristetyllä luksusristeilijällä yli 40 uutta koronavirustapausta – tartuntoja maailmalla yhteensä 31 000

Hongkongin edustalla on myös edelleen eristettynä toinen risteilyalus koronaviruksen takia.

Suojavarusteisiin pukeutuneet työntekijät vievät Diamond Princess -risteilijälle elintarvikkeita Jokohamassa Japanissa.
Suojavarusteisiin pukeutuneet työntekijät vievät Diamond Princess -risteilijälle elintarvikkeita Jokohamassa Japanissa. Kuva: JIJI PRESS / EPA
Essi Sutinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Japanin Jokohamassa karanteeniin asetetulla luksusristeilyaluksella on todettu 41 uutta koronavirustartuntaa, kertoo maan terveysministeri Katsunobu Kato.

Yhteensä tartuntoja Diamond Princess -aluksella on havaittu yli 60. Sairastuneet on kuljetettu pois laivalta ja uusien potilaiden siirtoa kaavaillaan tälle päivälle. Risteilijän 3 700 matkustajaa on asetettu kahden viikon karanteeniin.

Myös Hongkongin edustalla on yhä eristettynä toinen risteilyalus koronaviruksen takia.

Virustartuntojen määrä maailmalla on noussut yli 31 000:een, ja virukseen on kuollut yhteensä 636 ihmistä Manner-Kiinassa. Yksi heistä on lääkäri Li Wengliang, joka oli ensimmäisten joukossa varoittamassa uudesta, sars-viruksen kaltaisesta taudista.

Kiinan kansallisen terveyskomitean mukaan uusia kuolemantapauksia on tullut vuorokauden aikana yli 70, joista suurin osa viruksen riivaamassa Hubein maakunnassa.

Lue lisää: Lähteet BBC:lle: Kiinan hallitus puuttui uutiseen sankarilääkärin kuolemasta, jonka jälkeen media muutti raportointiaan

Suosittelemme