Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Eva Wahlström menetti viisi vuotta hallitsemansa maailmanmestaruusvyön voittamattomalle Harperille

Eva Wahlström joutui taipumaan nyrkkeilyn MM-titteliottelussa ennakkosuosikki Terri Harperille myöhään lauantai-iltana.

Eva Wahlström vs Terri Harper
Eva Wahlström vs Terri Harper Kuva: Getty Images
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Eva Wahlström puolusti WBC-liiton ylemmän höyhensarjan maailmanmestaruuttaan lauantaina Sheffieldissä Terri Harperia vastaan. Kamppailulla oli panoksena myös Harperin hallussa ollut IBO-liiton tittelivyö.

23-vuotias britti jatkoi voittokulkuaan nyrkkeilykehissä ja päihitti 16 vuotta vanhemman suomalaissuuruuden kotiyleisön edessä kaikin tuomariäänin 98–91, 99–90 ja 99–90.

Harper aloitti terävämmin. Wahlström oli sen sijaan parhaimmillaan ottelun keskivaiheilla. Seitsemännessä erässä suomalaiselle laskettiin monien mielestä jopa ihmeellisesti lukua kyykkäystilanteessa. Heti seuraavassa erässä britin painavassa iskumyllyssä Wahlströmin pelasti eräkello. Wahlström oli hallinnut WBC-liiton mestaruusvyötä huhtikuusta 2015 lähtien.

Kovaiskuiselle, ulottuvalle ja hyvin liikkuneelle Harperille voitto oli ammattilaisena kymmenes perättäinen. Voitoista viisi on tullut tyrmäyksellä.

Eva Wahlström
Eva Wahlström Kuva: Getty Images

Kaikkiaan 23 voittoa ammattilaiskehissä takoneelle Wahlströmille tappio oli vasta toinen. Hän hävisi edellisen kerran WBA- ja IBF-ammattinyrkkeilyliittojen titteliottelussa joulukuussa 2018 irlantilaistähti Katie Taylorille. Wahlström taisteli silloinkin täydet 10 erää.

WBC-liiton edellisessä mestaruusmatsissa, joka käytiin viime vuoden elokuun alussa, Wahlström säilytti tittelinsä itsellään iskemällä ratkaisemattoman koitoksen Ronica Jeffreytä vastaan.

Terri Harper
Terri Harper Kuva: Getty Images

Lue myös:

Nyrkkeilijä Eva Wahlström ei halua lyödä vastustajaansa – tuore dokumentti paljastaa yllättäviä tilanteita kehästä ja sen ulkopuolelta

Eva Wahlström säilytti MM-vyönsä – Las Vegasin titteliottelu päätyi ratkaisemattomaan

Eva Wahlströmille ammattilaisuran ensimmäinen tappio - Taylor oli suomalaista selvästi vahvempi

Eva - sarja ammattilaisnyrkkeilijän urasta ja elämästä

Suosittelemme sinulle