Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Ruotsalaishiihtäjä kritisoi Ristomatti Hakolan toimintaa – monen vuoden odotus päättyi happamaan törmäykseen suomalaiseen: “Menen kotiin luhistumaan”

Oskar Svenssonille Falunin sprintti oli kuin mestaruuskisa ja mahdollinen käänne vaikeaan kauteen. Loppusuoran tapahtumat Ristomatti Hakolaa vastaan päättivät kuitenkin Svenssonin kisan ennen aikojaan.

Katso Hakolan ja Svenssonin tilanne kuvaa klikkaamalla!
Roope Visuri
Avaa Yle-sovelluksessa

Miesten sprintin dramaattisin tilanne Falunin maailmancupissa nähtiin ainakin suomalaissilmin viimeisen alkuerän lopussa. Suomen Ristomatti Hakola, Ruotsin Oskar Svensson ja Venäjän Andrei Krasnov taistelivat välieräpaikoista. Loppusuoralla Hakola meni Svenssonin ladulle. Seurauksena Svensson kaatui ja kisasta kotiyleisön edessä tuli suuri pettymys. Viime talven sprintin MM-viitonen karsiutui.

Svensson ei ollut tyytyväinen Hakolan toimintaan.

– En ole nähnyt uusintaa, mutta hän kyllä näki, missä olin. Hän niittäsi minut. Tämä oli lyijynraskasta. Olin odottanut useamman vuoden tätä, että voin kisata perinteisen sprintillä kotiyleisön edessä, Svensson sanoi SVT:lle.

– Olen aika murtunut oikeastaan. On ollut aika vaikea kausi. Tämä olisi voinut olla käänne siihen.

Aftonbladetille Svensson tokaisi, että tilanne tuntuu äärimmäisen happamalta. Hän ei osannut, kuinka pystyy latautumaan uudelleen nyt.

– Menen kotiin luhistumaan. Tämä oli minun mestaruuskisani. Harmi, että se ei onnistunut, Svensson sanoi ja sanoi voivansa puhua Hakolan kanssa tilanteesta jälkikäteen.

Osaatko jotain suomalaisia kirosanoja?

– Minulla on suomalainen huoltaja nyt. Saan kuulla häneltä, jos on jotain vinkkejä, Svensson naureskeli.

Hakola sanoi kisan jälkeen Yle Urheilulle, että kolari oli seurausta Venäjän Krasnovin toiminnasta.

– Venäläinen pimitti pitkään, minkä ladun hän ottaa. Minun piti jättää optio, että kummalle puolelle vaan. Svensson tuli röyhkeästi, mutta oli takana. Sain valita oman latuni. Se on aina paha, kun tulee lopputingassa valinta. En halunnut, että sieltä tullaan ohi, Hakola kertasi Yle Urheilulle.

Hakola meni erästä toisena jatkoon Krasnovin perässä, mutta karsiutui välierissä niukasti finaalista. Hakola oli lopputuloksissa seitsemäs.

Lue lisää:

Venäläishiihtäjä piinasi hyvävireistä Hakolaa – ruotsalaisen kaataminen seurausta saman urheilijan tempusta: "En halunnut, että tullaan ohi"

Katso, miten Ruotsin tähti kaatui Suomen sprinttitykin jalkoihin – kisa pilalle: "Hakolan hylkäys ei olisi ollut suuri vääryys"

Ristomatti Hakola jäi 17 sadasosan päähän finaalipaikasta

Katso tallenne: Falunissa taisteltiin sprinttihiihdoissa

Sairastellut Joni Mäki sivuun Falunin sprintistä – Iivo Niskanen jäi karsintoihin

Suosittelemme sinulle