Hyppää sisältöön

Iivo Niskasen takana saatettiin takoa jopa kovempi suomalaissuoritus: “Aivan mahtavaa menoa”

Ristomatti Hakola hiihti Iivo Niskasen takana uransa parhaan normaalimatkan kisan vapaalla hiihtotavalla.

Ristomatti Hakola tykitti Falunissa uran parhaan suorituksen normaalimatkan kisassa vapaalla hiihtotavalla. Arkistokuva Rukan maailmancupista. Kuva: Tomi Hänninen
Roope Visuri

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Suomalaismiehistä parhaasta sijoituksesta vastasi Falunin maailmancupissa sunnuntaina Iivo Niskanen yhdeksännellä sijallaan, mutta omaan tasoon nähden kovempi suoritus saatettiin nähdä pari pykälää taaempana.

Ristomatti Hakola oli kisan yhdestoista. Se on hänen uran paras maailmancup-tulos vapaalla hiihtotavalla normaalimatkoilla. Perinteisellä hiihtotavalla Hakola on ollut normaalimatkalla parhaimmillaan yhdeksäs.

Etukäteen Hakola odotti kisasta hirveää. Mutta kisan jälkeen häntä hymyilytti. Pelättyä miekkailua 15 kilometrin yhteislähtökisassa 2,5 kilometrin ahtaalla lenkillä ei kuitenkaan nähty.

– Nyt oli hyvä kisa, Hakola naurahti kisan jälkeen.

– Letka oli suorana ensimmäisen kierroksen jälkeen. Oli niin paljon tilaa kuin halusi.

Hän uskoi, että odotettua letkajenkkaa ei syntynyt raskaan kelin takia.

– Jos olisi ollut jääkeli, sitten olisi varmasti tultu porukassa. Mutta keli oli yllättävän raskas, Hakola sanoi.

Lähtönumerolla 26 startannut Hakola panosti kisan lähtöön. Hän kertoi olleensa ensimmäisen mäellä puhki, kun oli miekkaillut tiensä läpi kymmenenisen sijaa korkeammalle.

– Letkan räjähtämisen jälkeen sai hiihtää niin kovaa kuin lähti, Hakola iloitsi.

falun_kolarit_frame_810.png
Katso kooste Falunin sunnuntain miesten yhteislähtökisasta

Lauantaina Hakola nappasi Falunin sprintissä parhaan maailmancup-sijoituksensa reiluun vuoteen, kun oli seitsemäs. Nyt sama hyvä vauhti jatkui, vaikka Hakola onkin tuskaillut Rukan maailmancupin varvasvaivojen jälkeen.

– Hiihtäminen ei tuntunut siis hyvältä. Ihan hirveää painamista koko ajan, mutta se kuuluukin kestävyysurheiluun, Hakola makusteli tuntemuksiaan kisan jälkeen.

Eniten hän tuntui tykkäävän lopun repäisystään.

– Otin pari sijaa viimeisissä nousuissa. Se aina maistuu, Hakola totesi.

Yle Urheilun asiantuntija Kalle Lassila iloitsi Hakolan suorituksesta.

– Vaikka mies on pitkin kautta puhunut hirveistä tuntemuksistaan ja letkukäsistään, jätkä hiihtää normaalimatkoilla uransa parasta vauhtiaan. Suoritukset ovat koko ajan hyvällä tasolla. Hakolan palasi myös eilen sprintissä lähes omalle parhaalle tasolleen. Hakolalta on nyt aivan mahtavaa menoa, Lassila sanoi.

Kolmas suomalainen Perttu Hyvärinen oli 22:s. Hän koki vireensä ehkä talven huonoimmaksi.

– Falun on ollut minulle vaikea paikka. Yritin päästä letkaan, mutta sammuin sitten. Oli aika taistelua puoliväli kisassa. Loppu tuli ookoosti. Huono hiihto, mutta sijoituksena tulee hyvin pisteitä, Hyvärinen summasi kisansa.

Tulospalvelu

Lue myös:

Tämä jättikolari oli dramaattisin tilanne pelätyssä romurallissa – asiantuntija kiitteli Iivo Niskastakin, suomalaistähti kuittasi: “Oli pakko antaa tulitukea”

Kärkisijat karkasivat Iivo Niskaselta, Aleksandr Bolshunov jatkoi huimia esityksiään

Norjan valmentajat olivat töpeksimässä pahasti, mutta ruotsalaiset pelastivat nololta hetkeltä – hiihtotähti jyrähti omilleen: “Pitää saada potku takapuoleen”

Katso tallenne: Leijonat ja Tre Kronor vastakkain

Suosittelemme sinulle