Hyppää sisältöön

Mitkä heikot hiihtokelit? Urheiluruutu näytti jo 30 vuotta sitten Falunin maailmancupin todella lumettoman kisan – katso myös paljonpuhuva kuva

Falunissa lumettomat kelit eivät ole uusi asia, selvisi Ylen arkistoista.

Falunissa hiihdettiin karuissa olosuhteissa jo 30 vuotta sitten
Falunissa hiihdettiin karuissa olosuhteissa jo 30 vuotta sitten

Falunissa Ruotsin maailmancupissa on puhuttanut paljon tänä viikonloppuna lumettomat olosuhteet. 30 ja 15 kilometrin vapaan hiihtotavan väliaikalähdöt muuttuivat 15 ja 10 kilometrin yhteislähtökisoihin.

Mutta Falunissa lumettomat olosuhteet eivät ole uusi asia. Jo 30 vuotta sitten maailmancupissa vuonna 1989 Falunissa ei ollut juurikaan lunta. Toki silloin Falunissa kisattiin maailmancupissa päätöskisat reilu kuukausi myöhemmin kuin nyt.

Urheilustudiossa näytettiin sunnuntaina Falunista 30 vuoden takaa paljonpuhuva kuva ja video. Niiden perusteella Tukholman luoteispuolella on hiihdetty tänä viikonloppuna ihan hyvissä olosuhteissa.

– Mieti, jos tuolle ladulle olisi laitettu yhteislähtö vapaalla hiihtotavalla, olisi voinut olla vielä ahtaampaa kuin nyt, Yle Urheilun asiantuntija Kalle Lassila tokaisi juontaja Riku Salmiselle.

Lassilan mukaan hänen aktiivihiihtourallaan oli tuttua, miten hiihdettiin Falunin 30 vuoden kaltaisissa olosuhteissa.

– Varsinkin juniorina oli yleistä, että kisajärjestäjät saivat tehtyä lapiolla ladunlevyisen baanan. Sitten ajettu ladut ja lähdetty hiihtämään kilpaa, Lassila totesi.

Katso Urheiluruudun insertti ja paljonpuhuva kuva Falunista 30 vuoden takaa ylhäältä kuvaa klikkaamalla.

Lue lisää:

Iivo Niskasen takana saatettiin takoa jopa kovempi suomalaissuoritus: “Aivan mahtavaa menoa”

Tämä jättikolari oli dramaattisin tilanne pelätyssä romurallissa – asiantuntija kiitteli Iivo Niskastakin, suomalaistähti kuittasi: “Oli pakko antaa tulitukea”

Norjan valmentajat olivat töpeksimässä pahasti, mutta ruotsalaiset pelastivat nololta hetkeltä – hiihtotähti jyrähti omilleen: “Pitää saada potku takapuoleen”

Ruotsalaiskomeetta palaa tänään hiihtoladuille! Historian nuorin MM-kultamitalisti oli reagoinut terveysongelmiin hyvin raskaasti: "Intohimoni katosi"

Suosittelemme sinulle