Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Eva Wahlström myönsi rehellisen tappion – vihamielinen brittiyleisö buuasi jopa Suomen kansallislaululle: "Ajattelin, että he sylkisivät päälleni"

Eva Wahlström menetti MM-tittelin ja pohtii lähiaikoina, jatkaako vielä nyrkkeilyuraansa.

Eva Wahlström ja Terri Harper kuvassa
Eva Wahlström ja Terri Harper Sheffieldin kehässä. Kuva: Getty Images
Christer Sarlin,
Jussi Vainikka
Avaa Yle-sovelluksessa

Nyrkkeilijä Eva Wahlström menetti lauantaina WBC-liiton ylemmän höyhensarjan maailmanmestaruusvyön britti Terri Harperille Sheffieldissä.

Voitto meni Harperille kaikin tuomariäänin 98–91, 99–90 ja 99–90. Tappio oli Wahlströmille ammattilaisuran toinen.

– Pisteet olivat räikeät, mutta kyllä minä hävisin. Se oli ihan rehellinen häviö. Olisin laittanut neljä erää itselleni ja kuusi vastustajalle, Wahlström totesi Yle Urheilulle sunnuntaina.

Wahlström koki ottelun edenneen tasaisesti kuudenteen erään saakka, jonka jälkeen ote siirtyi yhä enemmän Harperille. Seitsemännen erän luvunlasku hämmensi Wahlströmiä kovasti.

– Luvunlasku oli täysin pelle! Hän vain työnsi minua, niin siinä laskettiin. Minulla meni vähän hermo siitä, Wahlström avasi.

Sheffieldin kotiyleisö oli kokenutta Wahlströmiä kohtaan vihamielinen ja elämöi jopa Suomen kansallislaulun aikana. Ottelun aikana Wahlström pystyi sulkemaan kaiken ylimääräisen pois ja keskittymään täysin nyrkkeilyyn.

– En ole eläissäni kuullut niin rajua buuausta. Ajattelin, että he sylkisivät päälleni, jos pystyisivät. He buuasivat vielä kansallislaulunkin aikana. Se oli rajua, mutta ei vaikuttanut ottelemiseen, Wahlström kertoi.

– Olin tosi sisällä hommassa koko ottelun ajan. Minulla oli vähän sellainen zen-meininki. Kun ottelu loppui, tajusin, että olin huonompi.

Wahlström, 39, kertoi pohtineensa mielessään lopettamispäätöstä jo pidemmän aikaa, mutta lopullinen ratkaisu saa vielä odottaa.

– Ollaan jälleen askelta lähempänä, kun ei ole enää mestaruutta puolustettavana. Annan jokusen viikon kulua ja katsoa, mikä on meininki. Kaikki on vielä mahdollista. Halusin sitten nyrkkeillä tai lopettaa, niin elämä on edessä. Olen tappiosta huolimatta hyvällä mielellä.

Lue myös:

Eva Wahlström menetti viisi vuotta hallitsemansa maailmanmestaruusvyön voittamattomalle Harperille

Suosittelemme sinulle