Hyppää sisältöön

Viisi huippujuttua lauantai-iltaan: Luottotiedoton asuntosijoittaja, elämä koronaviruksen varjossa sekä Ville Haapasalo ja salakuvauksen kirous

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

– Jonain päivänä toivon, että kodittomuus tulee poistumaan kokonaan, sanoo Tarja Vesanen.
– Jonain päivänä toivon, että kodittomuus tulee poistumaan kokonaan, sanoo Tarja Vesanen. Kuva: Jani Aarnio / Yle
Yle

Luottotiedoton siivooja ryhtyi asuntosijoittajaksi – vuokraa 11 asuntoaan vain luottotiedottomille

Siivoojana Kangasalla työskentelevä Tarja Vesanen, 42, vuokraa omistusasuntojaan vain luottotiedottomille ihmisille. Vuokralaiset ovat ihmetelleet, miksi.

nainen
Ulla Nurmenniemen kiireiset kokouspäivät ovat vaihtuneet etätyöksi ja lenkkeilyksi hiljaisessa suurkaupungissa. Kuva: Kirsi Crowley / Yle

"Olo on kuin lomalla" – Viisi suomalaista kertoo, miten poikkeuksellinen arki sujuu koronan hiljentämässä Pekingissä

Pekingissä asuvat suomalaiset eivät pakene kotikaupungistaan, vaikka metropoli on käytännössä poikkeustilan vallassa. Ulla Nurmenniemi avaa yhä tietokoneen aamuisin jo ennen yhdeksää, mutta tapaamiset on peruttu.

Kolumnisti Pekka Juntti
Kuva: Pekka Tynell / YLE

Pekka Juntin kolumni: Sinäkin aiheutat eläimille kärsimystä ja kuolemaa

Syöminen on kärsimyksen loppunäytös. Kipu, pelko ja kuolema saa ruuan maistumaan ihanalta, vaikka ei sitä moni tiedä tai tunnusta, kirjoittaa vapaa toimittaja ja tietokirjailija Pekka Juntti. Tämän kolumnin voi myös kuunnella äänikolumnina.

Varusmiehet taisteluharjoituksessa puolustusvoimien Kaakko 19 -pääsotaharjoituksessa .
Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Jo joka kolmas mies jättää armeijan käymättä – Maavoimien mukaan yhdessä asuminen ahdistaa osaa miehistä

Maavoimat yrittää kuumeisesti etsiä keinoja ja palvelustapoja, jotta mahdollisimman moni mies suorittaisi varusmiespalveluksensa. Nykyisin varusmiespalvelus jää suorittamatta joka kolmannelta mieheltä, koska monet vierastavat armeijan harmaita ja yhteisasumista. Myös mielenterveysongelmat ovat syynä palveluksen sivuuttamiseen.

Ville Haapasalo, Helsinki, 03.02.2020
– Aina pitää uskoa hyvään ja aina pitää uskoa siihen, että oikeus voittaa, Ville Haapasalo sanoo. Hänet kuvattiin Helsingissä Kulttuurivieras-juttuun vuonna 2020. Kuva: Antti Haanpää / Yle

Ville Haapasalo joutuu Suomessa salakuvattavaksi – Venäjällä hän on niin suuri tähti, ettei sitä tohdita tehdä

Näyttelijä ja tv-persoona Ville Haapasalon tietävät kaikki. Harvat tuntevat. Menestys räjähti elokuvaroolista venäläiskomediassa Metsästyksen kansallisia erikoisuuksia vuonna 1995. Haapasalo-hahmon ja brändin hän suunnitteli itse itselleen jo parikymmentä vuotta sitten.

– Moskovassa oli tunkua sliipattujen ja kalliilla autolla ajavien näyttelijöiden kaartiin, mutta juntiksi ei niinkään. Se on mietitty ja suunniteltu kansanmies, yksi roolihahmo muiden joukossa, jota näyttelen elämässäni.

Suosittelemme sinulle