Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

100-vuotiaaseen höyrylaivaan remontoidaan luksussviittejä – Saimaalle tuodaan palveluita varakkaille matkailijoille

Savonlinnalainen laivanvarustaja valmistautuu uuden 80-metrisen aluksen hankintaan. Sitä ennen varustamon höyrylaiva remontoidaan luksusta haluavien asiakkaiden käyttöön.

Valkokylkiset S/S Paul Wahl ja S/S Punkaharju  odottelevat matkustajia Savonlinnan Matkustajasatamassa.
Arkistokuva. S/S Paul Wahl Savonlinnan satamassa vuonna 2016. Kuva: Paavo Koponen / Yle
Susanna Pekkarinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Uudenlaisia luksuspalveluita tuodaan Saimaalle. Savonlinnalainen laivanvarustaja Janne Leinonen on aloittanut 100-vuotiaan Paul Wahl -höyrylaivan remontin. Laiva on tarkoitus saada risteilykuntoon tulevaksi kesäksi.

Laivaan syntyy kevään remontissa kolme kookasta sviittiä ja sen keittiö sekä ravintola uudistetaan. Puhdasta luontoa ja vettä esitteleviä risteilyjä markkinoidaan parhaillaan Yhdysvaltoihin, Isoon-Britanniaan, Keski-Eurooppaan ja Aasiaan.

Kaavaillut luksusristeilyt kestäisivät useita päiviä ja sisältäisivät pysähdyksiä eri matkailukohteissa Saimaan rannoilla.

– Hyödynnämme kumppaniyritysten tarjontaa ja tarjoamme luontoelämyksiä. Kerromme esimerkiksi jääkauden tarinaa, kertoo Leinonen.

Tarkoituksena on kesän risteilyillä kartoittaa asiakaskuntaa myös suunnitteilla olevaa uutta luksusalusta varten. Leinonen ilmoitti puoli vuotta sitten kaavailevansa yhteistyökumppaneidensa kanssa 80-metristä alusta Saimaalle.

– Paul Wahl -höyrylaivan avulla kartoitamme kohderyhmää ja opimme siitä, mitkä asiat tuottavat vau-elämyksiä.

Lue myös:

Saimaalle ollaan rakentamassa kymmenien miljoonien eurojen uudentyyppistä luksusristeilijää: "Alueen matkailu kasvaa räjähdysmäisesti"

Suosittelemme