Hyppää sisältöön

Jyväskylä keskeytti suunnitelmat vesi- ja energiayhtiön vähemmistöosuuden myynnistä – herätti huolta veden yksityistämisestä

Poliittisissa keskusteluissa on käynyt ilmi, että myynti ei menisi läpi kaupungin päätöksenteossa.

Kuva: Antti Seppälä / Yle

Jyväskylän kaupunki keskeyttää Alva-yhtiöt Oy:n vähemmistöomistusosuuden myyntiselvityksen. Selvitys on herättänyt laajaa kritiikkiä erityisesti siksi, että Alva-yhtiöt vastaa muun muassa Jyväskylän vesihuollosta.

Kansalaisaloite vesihuollon yksityistämistä vastaan sai hetkessä yli 40 000 allekirjoitusta.

Jyväskylän virkamiesjohto on ajautunut asiassa puolustuskannalle perustellessaan, että kyse ei ole veden yksityistämisestä.

Jyväskylän kaupunginhallitus päättikin tänään keskeyttää selvityksen Alvan vähemmistöosuuden myynnistä.

Kaupunginhallitus perustelee päätöstään sillä, että myyntiesityksellä ei olisi ollut mahdollisuuksia menestyä kaupungin päätöksenteossa.

– Kun näin on, on vastuullista vetäytyä. Ei makseta enää neuvonantajalle eikä tuhlata myöskään mahdollisten tarjoajien aikaa, sanoo Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto.

Kaupunginhallituksen tiedotteen mukaan asiasta on keskusteltu valtuustoryhmien puheenjohtajien kanssa, eikä myyntiselvitystä ole nähty tarkoituksenmukaiseksi jatkaa.

– Julkinen keskustelu on varmasti vaikuttanut siihen, minkälaiseksi päätöksenteon ilmapiiri asian ympärillä on koettu. Emme saaneet kaupungin argumentteja millään läpi, Koivisto sanoo.

Koivisto pitää selvityksen tekemistä tarpeellisena, ja sen taustalla olevia syitä edelleen pätevinä.

– Energiasektorilla on murros menossa, ja siihen pitää reagoida, mutta kun asialla ei nyt ole menestymisen mahdollisuuksia päätöksenteossa, on järkevää viheltää peli poikki, hän sanoo.

Selvitystyöhön kului 50 000 euroa.

Lue myös: Kun Tallinna yksityisti vesihuoltonsa, melkein kaikki meni pieleen – "Älkää tehkö Suomessa näitä virheitä", sanoo kilpailuviraston johtaja

Suosittelemme sinulle