Hyppää sisältöön

Elias Kuosmanen hävisi EM-pronssitaiston täpärästi – turkkilainen vei tasaväkisen kamppailun: "Parempi, kokeneempi ja fiksumpi voitti"

Turkkilainen Cenk Ildem nappasi pronssin 3–3-pistein.

Elias Kuosmanen
Elias Kuosmanen taipui pronssiottelussa. Arkistokuva. Kuva: Imago Sportfotodienst / AOP
Noora Takamäki,
Joel Holma

Elias Kuosmanen on hävinnyt EM-pronssiottelun kreikkalais-roomalaisen painin 97-kiloisten sarjassa Roomassa. Rion olympiakolmonen ja hallitseva MM-pronssimitalisti, Turkin Cenk Ildem kukisti mitaliottelussaan Kuosmasen viimeisen suorituspisteen turvin 3–3.

Ottelu alkoi tasaisesti, ja Kuosmasen pystypaini toimi mukavasti. Turkkilainen joutui passailusta mattoon, ja Kuosmanen siirtyi 1–0-johtoon.

Mattopainissa Kuosmanen otti komeasti kaksi pistettä vyörytyksellä ja johti jo 3–0, mutta Ildem puolusti hyvin ja käänsi tilanteen edukseen kaventaen tilanteeksi 2–3.

Tilanne jatkui hengähdystauon jälkeen tasaväkisesti, mutta Kuosmanen joutui lopulta mattoon passiivisuudesta ja turkkilainen kuittasi yhden lisäpisteen. Suomalainen kuitenkin puolusti tilanteen hyvin eikä turkkilainen saanut enempää lisäpisteitä. Se kuitenkin viimeisen suorituspisteen turvin riitti turkkilaiselle, joka otti EM-pronssia.

– Parempi, kokeneempi ja fiksumpi voitti. Eniten ärsyttää kolmas tappio samalle kaverille. Ei ollut parhaat tehot tänään pelissä. Tämä oli voitettavissa.

Kuosmanen valmistautui Ildemin kohtaamiseen harjoittelemalla puolustusta oman pronssitaistonsa tiistaina hävinneen Arvi Savolaisen kanssa. Edellisissä otteluissa Ildem oli onnistunut murtamaan Kuosmasen puolustuksen.

– Arvi oli sparrikaverina, ja puolustus toimi, mutta en saanut rikki vastustajan puolustusta.

Kuosmasen katse oli jo ottelun jälkeen reilun kuukauden päästä kisattavassa olympiakarsintaturnauksessa.

– Todella nälkäisenä lähden olympiakarsintaturnaukseen, se on pääkisa.

Kuosmaselle EM-pronssiottelu oli kolmas perättäinen. Hän on voittanut kaksi edellistä kertaa.

Kuosmasta haastatteli Vesa-Matti Savinen.

Lisätty Kuosmasen kommentit klo 23.04

Lue myös:

Elias Kuosmanen joutui olympiavoittajan pyöritykseen – kohtalona jälleen EM-pronssiottelu

Arvi Savolainen sai kylmää kyytiä EM-välierässään – etenee EM-pronssiotteluun raskaassa sarjassa: "Lähdetään tappelemaan"

Suosittelemme sinulle