Hyppää sisältöön

Poliisi: Pyhätunturilla kuollut oli kokenut laskettelija – väisti toista laskijaa ennen kuolemaansa

Mies oli väistänyt toista laskijaa, ajautunut luonnonlumirinteeseen ja kaatunut kohtalokkain seurauksin.

Hiihtohissi Pyhä Express eli Pyhän päähissi.
Mies kuoli laskettelurinteessä Pyhätunturilla tiistaina. Kuva: Jani Karppa
Perttu Ruokangas

Poliisi on kertonut lisätietoja Pelkosenniemen Pyhätunturilla tiistaina sattuneesta laskettelijan kuolemaan johtaneesta onnettomuudesta.

Turmassa kuoli pääkaupunkiseudulla asunut iäkäs mies. Poliisin mukaan hän oli kokenut laskettelija, joka tunsi Pyhätunturin laskettelualueen erittäin hyvin.

Onnettomuuspaikka on ollut kahden vaikeusasteeltaan mustaksi merkityn rinteen yhtymäkohdassa tämän rinnealueen alaosassa. Toinen rinteistä on normaalisti rinnekoneella ylläpidetty rinne ja toinen on luonnonlumirinne.

Mies oli laskenut alas hoidettua rinnettä muita nopeammin. Rinteessä oli syntynyt ohitustilanne, jossa takaa tullut mies oli tuntemattomasta syystä ajautunut liian lähelle edessään mennyttä laskettelijaa ja joutunut sen vuoksi väistämään luonnonlumirinteen puolelle. Luonnonlumirinteessä mies oli menettänyt laskunsa hallinnan ja kaatunut. Poliisin mukaan hän oli pyörinyt osin ilmassa muutamia kymmeniä metrejä rinnettä alas.

Paikalla samalla rinnealueella olleet henkilöt ovat hälyttäneet välittömästi apua ja menneet auttamaan miestä. Ensiavusta huolimatta mies kuoli tapahtumapaikalle.

Mies oli käyttänyt lasketellessaan asianmukaisia suojavarusteita muun muassa kypärää ja selkäpanssaria, kerrotaan Lapin poliisilaitokselta.

Poliisin mukaan säällä ei ollut vaikutusta onnettomuuteen. Sää onnettomuuspäivänä oli pilvinen ja tunturin yläosasta sumuinen.

Poliisi pitää tapahtumien kulkua selvitettynä. Poliisi ei katso kenenkään muun rinteessä olleen laskettelijan olevan vastuussa onnettomuuden tapahtumissa. Poliisi jatkaa tutkintaa kuolemansyyn tutkintana, josta ei tiedoteta.

Suosittelemme sinulle